Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ποια η κατάστασή του;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Ανησυχία προκάλεσε η είδηση πως βρίσκεται στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Τι συνέβη ακριβώς και ποια η κατάστασή του; Τι λένε οι πρώτες πληροφορίες;

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αναμένεται να κάνει εισαγωγή σήμερα Σάββατο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα υποβληθεί σε προγραμματισμένη επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη.

Τι αναφέρει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που βρίσκεται στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η τοποθέτηση βηματοδότη γίνεται έπειτα από σύσταση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο του 2008 και είναι πλέον ηλικίας 82 ετών. Δείτε τι είχε πει επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις εκκλησίες στην Ελλάδα.

Οδηγίες προς τους πιστούς από την Ιερά Σύνοδο της Ελλάδας

Σχετική ανακοίνωση για τον κορωνοϊό και την θεία κοινωνία είχε εκδώσει και η Ιερά Σύνοδος της Ελλάδας δίνοντας οδηγίες προς τους πιστούς. Διαβάστε τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Εκκλησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Θεού, της εκκλησιαστικής κοινότητος, αλλά και όσων στέκονται με διάθεση κριτικής ή και αντίθεσης έναντι Αυτής, κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής συζήτησε, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα του νέου κορωνοϊού (Covid-19), για το οποίο έγκαιρα απεστάλη ήδη Εγκύκλιο Σημείωμα προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, με σκοπό την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός.

Η Ιερά Σύνοδος κατά την σημερινή συνεδρίαση Αυτής απεφάσισε και πάλι να απευθυνθεί προς τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Ορθόδοξο Λαό καί πατρικά να προτρέψει και να επισημάνει τα εξής:

1) Να εντείνουμε όλοι τις προσευχές μας προς τον Νικητή της φθοράς και του θανάτου Κύριο Ιησού Χριστό, ώστε να διαφυλάξει υγιή και ακέραιο τον Λαό Του. Προς τον σκοπό αυτό παρακαλεί τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες να συστήσουν στους Εφημερίους, ώστε πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας της ερχομένης Β΄ Κυριακής των Νηστειών (15-3-2020), να τελεσθεί Δέηση σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπέρ της αποτροπής εξαπλώσεως της νόσου.

2) Να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, κατά τις συστάσεις των αρμοδίων κρατικών Αρχών, προς τον σκοπό της διασποράς του ιού:

α) Τακτικό και καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι.

β) Χρησιμοποίηση αντισηπτικών με οινόπνευμα.

γ) Τήρηση αποστάσεων από όποιον παρουσιάζει συμπτώματα.

δ) Να γίνεται επιμελής καθαριότητα των επιφανειών και σωστός αερισμός των Ιερών Ναών και των λοιπών εκκλησιαστικών χώρων.

ε) Προτρέπονται όσοι παρουσιάζουν συμπτώματα ασθενείας, αλλά και όσοι ανήκουν στις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες, πάσχοντες από αναπνευστικά προβλήματα ή σακχαρώδη διαβήτη ή καρδιαγγειακά νοσήματα, ως και οι ανοσοκατεσταλμένοι, να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικία τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, να είναι ακόμη πιο προσεκτικοί στην σχολαστική υγιεινή και καθαριότητα, να αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους.