Σεισμός στην Πάτρα

Ποιο το εστιακό βάθος;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Πάτρα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα Σάββατο 04 Απριλίου στην Πάτρα λίγα λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι . Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφεραν οι πρώτες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός κατεγράφη 16χλμ βορειοανατολικά της πόλης του Αιγίου, με εστιακό βάθος 5χλμ.

Η σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή πριν τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πάτρα, ήταν μεγέθους 3,8 Ρίχτερ. Δείτε ωστόσο και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική και προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους.

Πέρα από το σεισμό στην Πάτρα, σεισμός σημειώθηκε και στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ισχυρός σεισμός της τάξεως των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις ΗΠΑ.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Πηγή: iefimerida.gr