Μόνο σε αυτό το μέρος του κόσμου δεν θα φτάσει η πανδημία!

Πόσες χώρες δεν έχουν τον ιό;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Μόνο σε αυτό το μέρος του κόσμου δεν θα φτάσει η πανδημία!

Λίγες είναι οι χώρες του κόσμου στις οποίες δεν έχουμε, τουλάχιστον ακόμα την πανδημία του κορωνοϊού. Υπάρχει δε και ένα μέρος που αν ο ιός φτάσει θα είναι μάλλον και ο τελευταίος τόπος στην γη που θα γίνει αυτό.

Ο κορωνοϊός έχει φέρει πάνω από ένα εκατομμύριο ασθενείς μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο με τον κατάλογο των νεκρών να είναι επίσης μακρύς. Μάλιστα στην Ελλάδα, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου (4/4) είχαμε 4 ακόμα νεκρούς, που ανέβασαν τον συνολικό αριθμό στους 67. Ωστόσο σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC υπάρχουν ακόμα 18 χώρες στις οποίες δεν έχει φτάσει ακόμα ο ιός.

Ανάμεσα σε αυτές λοιπόν είναι και το Ναουρού, που σύμφωνα με το δημοσίευμα ίσως είναι και το τελευταίο μέρος του κόσμου που θα δει τον ιό να έρχεται. Και αυτό αφού,ο δήμαρχος του έχει την πολιτική του "σύλληψη και περιορισμός". Μάλιστα ήδη, λόγω των εξελίξεων, έχουν απαγορευτεί οι επισκέπτες από: Νότια Κορέα, Κίνα, Ιταλία και Ιράν.

Εκτός αυτού να προσθέσουμε ότι, ήδη ήταν το μέρος με την μικρότερη επισκεψιμότητα στον κόσμο, που όπως και να το κάνεις του δίνει μια προστασία.

Πιο είναι όμως αυτό το μέρος του κόσμου που η πανδημία θα αργήσει να φτάσει;

Σύμφωνα λοιπόν με την Wikipedia το Ναουρού και Ναούρου είναι νησιωτική δημοκρατία στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό.

Παλαιότερα ήταν γνωστό ως "Νησί της Χαράς". Είναι η μικρότερη ανεξάρτητη δημοκρατία στον κόσμο, από άποψη πληθυσμού αλλά και έκτασης. Το Ναουρού βρίσκεται 4000 χλμ. βορειοανατολικά της Αυστραλίας. Είναι πρώην βρετανικό προτεκτοράτο.

Από το 1888 η Γερμανία, η Βρετανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία εκμεταλλεύθηκαν τα φωσφορικά του αποθέματα.

Μετά την ανεξαρτησία του το 1968, η βιομηχανία φωσφόρου έχει κάνει τους κατοίκους του Ναουρού έναν από τους πλουσιότερους λαούς του κόσμου. Ωστόσο, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η κακή οικονομική διαχείριση και η επικείμενη εξάντληση των αποθεμάτων φωσφόρου έφεραν το Ναουρού στο χείλος της καταστροφής.

Η απόστασή του από την Αυστραλία, στα βορειανατολικά της οποίας βρίσκεται, είναι γύρω στα 4.000 χλμ. Γειτνιάζει με τη Νήσο Μπανάμπα στο Κιριμπάτι. Πρόκειται για το μικρότερο σε έκταση νησί-κράτος της Γης, με 21 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Αποτελεί επίσης τη μικρότερη δημοκρατία στον κόσμο και το μόνο δημοκρατικό κράτος που δεν έχει επίσημη πρωτεύουσα.Έδρα του Κοινοβουλίου και μεγαλύτερος οικισμός είναι η Γιαρέν. Είναι το μικρότερο σε πληθυσμό μέλος του ΟΗΕ.