Κορωνοϊός: Στο Ιπποκράτειο Ουκρανή που επέβαινε στο "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Έχει ύποπτα συμπτώματα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Στο Ιπποκράτειο Ουκρανή που επέβαινε στο

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο μεταφέρθηκε 23χρονη Ουκρανή που επέβαινε στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η κοπέλα έχει ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού. Τι λένε οι πληροφορίες;

Η νεαρή κοπέλα συγκαταλέγεται στη λίστα με τους 56 Ουκρανούς που ήταν μέσα στο πλοίο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Πειραιά και στη λίστα με τους 261 επιβάτες που βρέθηκαν αρνητικοί και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών για επιπλέον 14 μέρες ακόμα, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα.

Ωστόσο η 23χρονη Ουκρανή εμφάνισε χθες συμπτώματα της νόσου, πονόλαιμο και υψηλό πυρετό, ρίγη, αδυναμία, καταβολή δυνάμεων και αναφερόμενη δύσπνοια επί τριημέρου, με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και την παρέλαβε από το νοσοκομείο όπου διαμένει για να τη μεταφέρει στα επείγοντα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.

Οι γιατροί που την εξέτασαν της πήραν επίχρισμα και το νεαρό κορίτσι μεταφέρθηκε για νοσηλεία στον ειδικό θάλαμο για τα ύποπτα κρούσματα Covid-19. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα του τεστ. Να πούμε ότι πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε και η επιχείρηση διαχωρισμού των κρουσμάτων, που εντοπίστηκαν στο πλοίο.

Πηγή: protothema.gr

Εκτός από την επιβάτη του Ελευθέριος Βενιζέλος που μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο είχαμε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού στη Μύκονο

Το βράδυ του Σαββάτου, στο πλαίσιο των καθοριζόμενων από τον ΕΟΔΥ διαδικασιών ανιχνέυσεων RNA για τον COVIT-19, επιβεβαιώθηκε 2ο κρούσμα στη Μύκονο από το Ινστιτούτο Παστέρ. Και το δεύτερο κρούσμα είναι γυναίκα η οποία βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, σε ειδικό θάλαμο, όπου διενεργούνται διαγνωστικές εξετάσεις.

Σχετική ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Ντίνα Σαμψούντη, η οποία αναφέρει:

Αναφορικά με την διαδικασία ιχνηλάτησης των περιστατικών, οι αρμόδιες αρχές είναι ο ΕΟΔΥ και η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, μετά την ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/11-3-2020).

Τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης, σύμφωνα με την παραπάνω ΠΝΠ αποτελούν προσωπικά δεδομένα.

Τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVIT-19, ειδικότερα για το νησί μας, εκφράστηκαν στην προχθεσινή έκκληση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, να παραμείνουμε σπίτι «καθώς η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για την λήψη επιπλέον μέτρων».

Δηλαδή, φορείς της ασθένειας ή όχι ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ αδιαπραγμάτευτα!

Πέρα όμως από την ασθένεια, απάνθρωπο και αποκαρδιωτικό είναι ότι πυροδοτήθηκε κοινωνική καχυποψία, στιγματισμός και παραβίαση όλων των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, στο όνομα μίας ψευδεπίγραφης ενημέρωσης του κοινού, σε βάρος της «πρώτης» ασθενούς και της ευρύτερης οικογένειάς της.

Κάποιοι ξεχνούν μάλλον, ότι οποιαδήποτε αρρώστια ή ασθένεια είναι τρομακτική για αυτούς που έχουν προσβληθεί από αυτή, και οι οποίοι -όπως δυνητικά ο καθένας μας- είναι ακούσια θύματα που ποτέ δεν ήθελαν να αρρωστήσουν ή να θέσουν τη ζωή τους ή τις ζωές των άλλων σε κίνδυνο.

Η ανθρωπιά μας, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καλείται να πρωταγωνιστήσει, και μόνο τότε θα βγούμε νικητές, ο καθένας από εμάς και όλοι μαζί.

Πηγή: cyclades24.gr