Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον - Ποια η κατάσταση του;

Τι ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον "φίλο" του;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον - Ποια η κατάσταση του;

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο οδηγήθηκε ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, που έχει διαγνωσθεί με κορωνοϊό. Ποια η κατάσταση του και τι ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ για τον "φίλο" του;

Ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό πριν από 10 ημέρες και εξακολουθεί να έχει επίμονα συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένων υψηλού πυρετού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ «συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού».

Όπως το περιέγραψε, πρόκειται για ένα «προληπτικό βήμα» που ελήφθη μετά από συμβουλή γιατρού του, όπως μεταδίδει το BBC. Ο ίδιος μπορεί να αμφισβήτησε τη μεταδοτικότητα του νέου κορωνοϊού, ωστόσο είναι και ο πρώτος που αναγκάζεται να νοσηλευτεί καθώς παρουσιάζει «επίμονα συμπτώματα».

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον - Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. «Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό». Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τα λόγια του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε «σίγουρος» ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας θα αναρρώσει μετά τη μόλυνσή του από τον κορωνοϊό. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.

Το χειροκρότημα του Μπόρις Τζόνσον στους γιατρούς

Προ ημερών και συγκεκριμένα στις 2 Απριλίου, ο Μπόρις Τζόνσον εμφανώς καταβεβλημένος είχε βγει στο κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ για να χειροκροτήσει όσους εργάζονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό, όπως οι γιατροί, οι νοσηλευτές και άλλοι εργαζόμενοι. Με συμπτώματα κορωνοϊού η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον! Τι ανέφερε για την υγεία της;