Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται βαριά "καμπάνα" για τους παραβάτες

Τα νέα πρόστιμα που εξετάζονται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται βαριά

Η απαγόρευση κυκλοφορίας παρατάθηκε μέχρι τις 27 Απριλίου και όπως όλα δείχνουν, μαζί της θα αυξηθούν και τα πρόστιμα, με πολύ βαριά "καμπάνα" να έρχεται για όλους τους παραβάτες που πραγματοποιούν άσκοπη μετακίνηση.

Η έγκαιρη λήψη μέτρων, όπως η απαγόρευση στην κυκλοφορία, από την ελληνική κυβέρνηση, έχει οδηγήσει στην συγκράτηση της εξάπλωσης του κορωνοϊου.

Αυτό, αποτυπώνεται σε δύο κυρίως παραμέτρους: τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και αυτών που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Ειδικά αυτοί που χρίζουν αυξημένης φροντίδας κινούνται τις τελευταίες ημέρες σε σταθερό αριθμό, κάτω των εκατό, γεγονός που επιτρέπει ακόμα και στον Σωτήρη Τσιόδρα, κατεξοχήν συγκρατημένο και μετριοπαθή, να εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία αντιμετώπισης της εξάπλωσης της πανδημίας στην χώρα μας.

Την ίδια στιγμή ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στη χώρα μας όλο και αυξάνεται, με το σύνολό τους πλέον να ανέρχεται στους 73.

Κορωνοϊός: Αυστηρή τήρηση των μέτρων, εξετάζεται τριπλασιασμός των προστίμων

Η ίδια αισιοδοξία, από ορισμένους και ακόμα μεγαλύτερη, υπάρχει και για το επόμενο διάστημα καθώς μπαίνουμε στο δεκαπενθήμερο που ακολουθεί την επιβολή του περιορισμού στις μετακινήσεις. Σε καμία περίπτωση όμως, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουν οι πολίτες στην τήρηση των μέτρων. Αντιθέτως συστήνουν ευλαβική τήρηση τους.

Η ενθαρρυντική πορεία που καταγράφεται οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα αυτή την εβδομάδα, παρότι παραμένουν στο τραπέζι, εφόσον καταστεί αναγκαίο. Αποφασίστηκε όμως η αυστηρότερη τήρηση των υπαρχόντων. Έτσι από σήμερα θα ενταθούν οι περιπολίες και ο έλεγχος των μετακινήσεων. Παράλληλα εξετάζεται ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός των προστίμων για τους υπότροπους στην παράβαση των μέτρων.

Πηγή: iefimerida.gr

Τι είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την απαγόρευση κυκλοφορίας

«Καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να προστατεύασουμε τους συνανθρώπους μας και το δημόσιο σύστημα υγείας. Η ενότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει στη συντριπτική της πλειοψηφία η ελληνική κοινωνία μας έχει επιτρέψει να έχουμε διαφορετική πορεία από άλλες χώρες. Σε ελάχιστες ώρες αυτό μπορεί να ανατραπεί. Να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή, την ίδια υπομονή και το ίδιο πείσμα, ώστε να συνεχίσουμε να κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε, «Η αλλαγή του τόπου κατοικίας θα εξετάζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «σε σχέση με τους μέχρι τώρα περιορισμούς, στο επίκεντρο της προσοχής μας βρίσκοννται οι συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας που έχουν ανάγκη τη σωματική άσκση. Να έχουν μαζί τους το απαραίτητο δικαιολογητικό και τη γνωμοδότηση από τον γιατρό τους».

«Κάποιοι επιμένουν με τεχνάσματα και δικαιολογίες να υπονομεύσουν την τεράστια προσπάθεια που κάνουμε. Σήμερα παρατηρήθηκε αυξημένη κινητικότητα στους παραδρόμους εθνικών οδών. Δεν θα μείνουμε απαθείς. Αυτοί οι λίγοι ακούνε τα αισιόδοξα μηνύματα, τα ερμηνεύουν λάθος και η στάση τους είναι απολύτως αντικοινωνική. Θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων. Δεν βλέπουν τι γίνεται δίπλα μας στην Ευρώπη; Αν χαλαρώσουμε ιός θα μας τσακίσει. Θα δείξουμε μηδενική ανοχή. Είναι σημαντικό να αποφύγουμε τα λάθη να μη γκρεμίσουμε ό,τι χτίσαμε», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.