Τότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες - Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Αγωνία για πολλά παιδιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες - Η απάντηση της Νίκης Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως μέσα από δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», θέλησε να δώσει τη δική της απάντηση σχετικά με το πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες του 2020, λύνοντας την απορία πολλών υποψηφίων αλλά και καθηγητών.

Ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει όσο λίγα μέσα στη φρενίτιδα που επικρατεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού, είναι το πότε τελικά θα διεξαχθούν οι φετινές Πανελλήνιες, οι οποίες έχουν πάει ήδη αρκετά πίσω λόγω της αναστολής της λειτουργίας των σχολείων.

Η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μίλησε στην ενημερωτική εκπομπή του Mega, «Mega Σαββατοκύριακο» και μεταξύ άλλων θέλησε να δώσει και το χρονοδιάγραμμα που έχουν στο νου τους οι άνθρωποι του υπουργείου για την διεξαγωγή των εξετάσεων.

Μία ιδιαίτερα σοβαρή δήλωση για τις πανελλήνιες είχε κάνει και πριν από λίγες μέρες η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, σχολίασε και το σενάριο να γίνουν οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, αποκλείοντας μία τέτοια επιλογή, μιας και όπως δήλωσε η ίδια το μόνο που θα κάνει μία τέτοια παράταση θα είναι να επιμηκύνει το άγχος και την αναστάτωση των μαθητών.

Αναλυτικα όσα δήλωσε η υπουργός παιδείας

«Ιούνιο ή Ιούλιο, όσο πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία. Γι’ αυτό "τρέχουν" οι δηλώσεις και οι διαδικασίες, όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε απευκταίο το σενάριο διεξαγωγής των εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, γιατί εκτός των άλλων «επιμηκύνει και την αναστάτωση στους μαθητές. Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για το πότε μπορούμε να ανακοινώσουμε ημερομηνία των εξετάσεων».

«Μέχρι στιγμής υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής των σχολείων μετά το Πάσχα. Αν για παράδειγμα ανοίξουν αρχές Μάϊου, θα υπάρχουν δύο μήνες μαθημάτων» είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.