Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σοκ! Ξέσπασε φωτιά στο Τσερνόμπιλ - Αυξήθηκε η ραδιενέργεια

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Σοκ! Ξέσπασε φωτιά στο Τσερνόμπιλ - Αυξήθηκε η ραδιενέργεια
Ενημέρωση 06.04.2020 11:17
Από Youweekly Team

Σοκάρει η είδηση ότι λόγω φωτιάς που ξέσπασε οι ειδικοί έχουν δει αύξηση της ραδιενέργειας κοντά στο Τσερνόμπιλ. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Ειδικότερα η Ουκρανία ανέφερε την Κυριακή (5/4) ότι μια αύξηση της ραδιενέργειας, λόγω μιας δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε την προηγούμενη, στη ζώνη αποκλεισμού που περιβάλλει τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, όπου το 1986 σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην ιστορία της ανθρωπότητας.

"Υπάρχουν άσχημες ειδήσεις: η ραδιενέργεια είναι υψηλότερη από το κανονικό στο επίκεντρο της φωτιάς", δήλωσε στο Facebook ο Εγκορ Φιρσόφ, επικεφαλής της υπηρεσίας οικολογικής επιθεώρησης.

Ο Φιρσόφ συνόδευσε το μήνυμά του με βίντεο που δείχνει έναν μετρητή Γκάιγκερ (για την ανίχνευση και μέτρηση της ακτινοβολίας) που εμφανίζει επίπεδο ραδιενέργειας 16 φορές υψηλότερο από το κανονικό. Οι φλόγες εισέβαλαν σε περισσότερα από 1.000 στρέμματα της δασικής έκτασης που βρίσκεται γύρω από τον κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό, περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, του Κιέβου. Να πούμε ότι φωτιά ξέσπασε και στην Ελλάδα, πριν λίγες ημέρες με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας άντρας.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Η τραγωδία του Τσέρνομπιλ, όπου τώρα φωτιά που ξέσπασε έφερε αύξηση της ραδιενέργειας

Το πυρηνικό δυστύχημα του Τσερνόμπιλ έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, στον αντιδραστήρα αρ. 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσερνόμπιλ της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται σε εδάφη της Ουκρανίας.

Το ατύχημα ήταν της τάξης του μέγιστου προβλεπόμενου ατυχήματος στην Διεθνή Κλίμακα Πυρηνικών Γεγονότων, διατάραξε σοβαρότατα τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούσαν στις γύρω περιοχές και είχε σημαντικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία.

Από το ατύχημα πέθαναν επιτόπου 2 από τους εργάτες του σταθμού. Μέσα σε τέσσερις μήνες, από τη ραδιενέργεια και από εγκαύματα λόγω της θερμότητας, πέθαναν 28 πυροσβέστες που έσπευσαν στο χώρο του ατυχήματος και διαπιστώθηκαν 19 επιπλέον θάνατοι ως το 2004.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι επηρεάστηκε η υγεία εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων εξαιτίας της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με ραδιενέργεια. Οι ποσοστιαίες αυξήσεις των καρκίνων ήταν άνω του 15% στους πληθυσμούς που εκτέθηκαν, με χιλιάδες θανάτους από καρκίνο και λευχαιμία να συνδέονται με το ατύχημα, βάσει και των όσων αναφέρει η wikipedia.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συναγερμός στον Έβρο - Φωτιά στα σύνορα

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη - Γυναίκα κάηκε ζωντανή στο σπίτι της

TAGS
Share