Κορωνοϊός: Σοκ στην Ρουμανία - Δέκα νεογνά θετικά στον ιό

Έσκασε τώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σοκ στην Ρουμανία - Δέκα νεογνά θετικά στον ιό

Σοκ έχει προκληθεί στην Ρουμανία με την είδηση πως δέκα νεογνά βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Οι μητέρες των δέκα μωρών υπεβλήθησαν σε εξετάσεις, από τις οποίες προκύπτει ότι δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νέλου Τατάρου έδωσε εντολή στην Επιθεώρηση Δημόσιας Υγείας της Τιμισοάρα να αρχίσει επιδημιολογική έρευνα και να θέσει σε κατ' οίκον απομόνωση τις υπόλοιπες μητέρες και τα νεογέννητα που έχουν πάρει εξιτήριο από τη μαιευτική κλινική.

Ωστόσο, όπως διευκρινίστηκε, θα υποβληθούν σε επιπλέον εξετάσεις, διότι ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού. Η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 182 άτομα έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του COVID-19 στη Ρουμανία και ότι το σύνολο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Σουτσεάβα, θα τεθεί σε καραντίνα.

Η Σουτσεάβα, πόλη των 100.000 κατοίκων, τέθηκε σε καραντίνα την περασμένη εβδομάδα, διότι σ' αυτήν καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί, απαγορεύεται η μετακίνηση των πολιτών εντός της πόλης και αστυνομικές δυνάμεις, με τη βοήθεια του στρατού, πραγματοποιούν ελέγχους για την αυστηρή εφαρμογή του μέτρου. Όσοι εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και σε νοσοκομεία εξαιρούνται από το μέτρο της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Δείτε ωστόσο και ποιο ήταν το πλάνο του Κιμ Γιονγκ Ουν για 0 κρούσματα στην Κορέα

Πηγή: protothema.gr

Συναγερμός και στην Θεσσαλονίκη με τον κορωνοϊό εκτός από την Ρουμανία, καθώς βρέθηκαν θετικές τρεις νοσηλεύτριες

Συναγερμός σήμανε στην Θεσσαλονίκη καθώς βρέθηκαν θετικές τρεις νοσηλεύτριες στον κορωνοϊό! Σε ποιο νοσοκομείο εντοπίστηκαν και τι λένε οι πρώτες πληροφορίες για την κατάστασή τους;

Πρόκειται για νοσηλεύτριες του νοσοκομείου “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, όπως αποκάλυψαν τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Οι δύο από αυτές εργάζονταν στην Πνευμονολογική κλινική και η τρίτη στην Β’ Χειρουργική. Να σημειωθεί ότι από την ημέρα που το “Παπανικολάου” ορίστηκε ως νοσοκομείο αναφοράς, οι συγκεκριμένες κλινικές λειτουργούσαν αποκλειστικά για τον κορωνοϊό. Έλληνας ναυτικός ωστόσο έγινε γνωστό σήμερα πως πέθανε επίσης, σε νοσοκομείο του Μεξικού.

Το μοναδικό σύμπτωμα της νόσου που έχουν εμφανίσει μέχρι στιγμής οι τρεις νοσηλεύτριες είναι ο πυρετός.“Μέχρι το Σάββατο (σ.σ. 04.04.2020) οι τρεις αυτές συνάδελφοί μας εργάζονταν κανονικά. Η είδηση ότι νόσησαν έχει προκαλέσει ανησυχία στο νοσοκομείο. Θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών τους και να μπούνε αρκετοί συνάδελφοι σε καραντίνα. Δεν υπάρχει επαρκές προστατευτικό υλικό και δεν γίνονται, όπως έχουμε ζητήσει, συχνοί εργαστηριακοί έλεγχοι στο προσωπικό” δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: athensmagazine.gr