Σωτήρης Τσιόδρας: Οι νέες δηλώσεις για την άρση των μέτρων - Πότε θα συμβεί;

Τι είπε;

Σωτήρης Τσιόδρας: Οι νέες δηλώσεις για την άρση των μέτρων - Πότε θα συμβεί;

Οι νέες δηλώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την άρση των μέτρων. Πότε θα συμβεί; Την πεποίθηση του πως οι εβδομάδες που διανύουμε δεν αποτελούν την κατάλληλη στιγμή για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, επανέλαβε.

Την πεποίθηση του πως οι εβδομάδες που διανύουμε δεν αποτελούν την κατάλληλη στιγμή για χαλάρωση των μέτρων περιορισμού, επανέλαβε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της νόσου στη χώρα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε εκτενώς στη συζήτηση για την χαλάρωση των μέτρων περιορισμού μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σωτήρης Τσιόδρας: Μαραθώνιος η πανδημία και όχι σπριντάρισμα

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας, «η άρση των μέτρων είναι μαραθώνιος δεν είναι σπριντάρισμα». Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο τη στιγμή που ελάχιστες χώρες Αυστρία και Δανία συζητούν άρση των μέτρων, η Ιαπωνία ανακοινώνει πως κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε επίσης πως η Γουχάν θα άρει τα μέτρα μετά από 3 μήνες περιορισμό. Ο λοιμωξιολόγος έκανε λόγο για μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των μέτρων και των οικονομικών και κοινωνικών συνεπειών τους. Με συμπτώματα του ιού όμως είναι η J. K. Rowling

Η διαχείριση της πανδημίας μοιάζει με οδήγηση σε μακρύ δρόμο

Τέλος, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε πως η επικρατέστερη επιλογή για την χαλάρωση των μέτρων θα αφορά σε μια εναλλαγή περιόδων άρσης και εφαρμογής μέτρων. Παρομοίασε την διαδικασία εμ την οδήγηση ενός αυτοκινήτου σε μακρύ δρόμο με πολλές στροφές. «Μπορεί να χρειαστεί να φρενάρεις, κάποια στιγμή να αφήσεις τα φρένα, ξανά και ξανά ώσπου να φτάσεις με ασφάλεια στον προορισμό», είπε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε κάθε περίπτωση αναφέρθηκε σε ανακοινώσεις τόσο του ΠΟΥ, όσο όμως και του Κέντρου αντιμετώπισης νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) που σημείωσαν πως δεν είναι αυτές οι εβδομάδες η κατάλληλη στιγμή για να αρθούν τα μέτρα περιορισμού από τον κορωνοϊό.

Πηγή: iefimerida.gr

Την ίδια ώρα ανακοίνωσε και τα νέα κρούσματα που έχουμε

Δείτε Live την ενημέρωση που γίνεται αυτήν την ώρα για τον κορωνοϊό και τις εξελίξεις που έχουμε. Πόσα είναι τα νέα κρούσματα στην χώρας μας σύμφωνα και με τον Σωτήρη Τσιόδρα; Ενημέρωση γίνεται και από τον υπουργό πολιτικής Προστασίας Νικό Χαρδαλιά.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα έχουν ειπωθεί μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι στο σύνολό τους 1832, εκ των οποίων 77 είναι τα νέα και 90 διασωληνωμένοι και 81 είναι οι νεκροί.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς από μεριάς του εκτός των άλλων, έκανε έκκληση στον κόσμο να μείνει μέσα στο σπίτι, βοηθώντας έτσι και τις προσπάθειες που γίνονται.