Η νέα επίσημη ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως στον ALPHA για τις Πανελλήνιες

Τι θα γίνει με την ύλη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η νέα επίσημη ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως στον ALPHA για τις Πανελλήνιες

Η Νίκη Κεραμέως εμφανίστηκε σήμερα στην εκπομπή του ALPHA, Happy Day και μεταξύ άλλων θέλησε να κάνει μία νέα επίσημη ανακοίνωση σχετικά τις πρόσφατες εξελίξεις με το ζήτημα των Πανελληνίων, που έχει απασχολήσει μαθητές και καθηγητές.

Πολύς λόγος έχει γίνει τον τελευταίο καιρό σχετικά με το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες, αλλά και στο ποια ύλη θα εξεταστούν οι υποψήφιοι.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, θέλησε να ξεκαθαρίσει το πεδίο και να δώσει μία πιο σαφή εικόνα σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει με τις πανελλήνιες.

Την ίδια στιγμή, έγινε γνωστό πως το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει ένα νέο σενάριο για την ύλη των Πανελληνίων. Δείτε εδώ τι ακριβώς έχει συζητηθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε η Νίκη Κεραμέως:

«Αυτός ο μήνας είναι ο πιο κρίσιμος. Η καμπύλη πάει καλά. Αν συνεχίσει αυτή η εξαιρετική επίδοση, τότε τα προγνωστικά είναι καλά. Η επιδίωξη μας είναι οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Ποιες είναι αυτές; Τον Ιούνιο. Γύρω στις 10 Ιουνίου ξεκινάνε συνήθως οι πανελλαδικές. Δε θέλουμε να ανακοινώσουμε ημερομηνίες και να τις αλλάξουμε. Ακολουθούμε τους ειδικούς.

Η ύλη γενικώς έχει οριστεί από πέρσι το καλοκαίρι. Τώρα θα υπάρξει κάποια μείωση της ύλης. Θα ανακοινωθεί κάποια περικοπή της ύλης πριν το Πάσχα. Η μείωση της ύλης θα είναι σημαντική και για την ανακούφιση των μαθητών και γιατί η αγωνία τους είναι μεγάλη.

Από τις τελικές οδηγίες των ειδικών θα εξαρτηθεί πότε θα μπούμε στα σχολεία. Θα δούμε αν θα χρειαστεί κάποια παράταση του σχολικού έτους ούτως ώστε να καλυφθεί η ύλη. Ακούμε τους ειδικούς, προσαρμοζόμαστε στις οδηγίες τους και με βάση αυτό λαμβάνουμε τις αποφάσεις» ανέφερε η Υπουργός Παιδείας.