Αδιανόητο περιστατικό - Έλεγαν πως ενημερώνουν για τον κορωνοϊό και λήστευαν τον κόσμο

Χαμός στην Κρήτη με τους λιστές

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Αδιανόητο περιστατικό - Έλεγαν πως ενημερώνουν για τον κορωνοϊό και λήστευαν τον κόσμο

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, μιας και συνελήφθησαν οι δύο ληστές που έλεγαν στον κόσμο πως θέλουν να τους ενημερώσουν για τον κορωνοϊό, με σκοπό να τους ληστέψουν.

Σε ένα σπίτι στην περιοχή του Λασιθίου κρύβονταν οι δυο αλλοδαποί κακοποιοί που είχαν ληστέψει μια 79χρονη τη νύχτα της 29ης Μαρτίου, όταν χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού της σε περιοχή του δήμου Χερσονήσου φορώντας γάντια και προστατευτικές μάσκες, δήθεν για να την ενημερώσουν για τον κορωνοϊό!

Οι αλλοδαποί είχαν αιφνιδιάσει την 79χρονη που τους έβαλε στο σπίτι της με πρόσχημα ότι θα την ενημέρωναν για την καραντίνα, έδεσαν τα χέρια της και ερεύνησαν το σπίτι πιστεύοντας ότι θα έβρισκαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Όμως, δεν βρήκαν παρά ένα ρολόι και δύο δαχτυλίδια, τα οποία άρπαξαν και έφυγαν.

Εννέα ημέρες μετά, ταυτοποιήθηκαν από τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου και συνελήφθησαν στο κατάλυμά τους, κατά την διάρκεια επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν άνδρες της Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και του Τ.Α.Ε. Ηρακλείου.

Μάλιστα, βρέθηκαν κατά την διάρκεια της έρευνας τα κλεμμένα κοσμήματα, τα οποία αναγνωρίστηκαν από την ηλικιωμένη και της αποδόθηκαν. Στο σπίτι των δραστών κατασχέθηκαν ακόμη ένας σιδερολοστός, ένα κινητό και τέσσερις κάρτες sim. Οι δύο αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενοι για ληστεία.

Πηγή: protothema.gr

Την ίδια στιγμή που οι απάτες για τον κορωνοϊό ακμάζουν, μερικές χώρες ήδη ετοιμάζουν την άρση του lockdown. Δείτε εδώ ποιες είναι αυτές!

Την ίδια στιφμή οι συλλήψεις στην Αττική πέφτουν "βροχή" για όσους ανοίγουν τα καταστήματά τους

Παρά την απαγόρευση που έχει επιβληθεί από εχθές, πολλά ήταν τα μαγαζιά στην Αθήνα που άνοιξαν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε βροχή συλλήψεων των παραβατών, οι οποίοι είναι κυρίως ιδιοκτήτες γυμναστηρίων, μπαρ και κομμωτηρίων.

Πρόκειται κατά βάση για γυμναστήρια, κομμωτήρια, μπαρ και καταστήματα περιποίησης νυχιών τα οποία άνοιξαν παρά τη δημοσιοποίηση της απαγόρευσης λόγω κορωνοϊού.

Ο Έλληνας καθηγητής του MIT μίλησε για τη σημασία του να μείνουμε στο σπίτι. Δείτε εδώ όσα δήλωσε!

Συγκεκριμένα, σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Πατήσια, Κυψέλη και Παλαιό Φάληρο, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και οδήγησαν στο αυτόφωρο προσωρινά υπεύθυνους ή ιδιοκτήτες.

Χθες το βράδυ εντόπισαν το γυμναστήριο στη Νέα Σμύρνη που ήταν ανοιχτό και μέσα υπήρχε κόσμος που έκανε γυμναστική ενώ στην Κυψέλη ένα μπαρ όπου ιδιοκτήτης φέρεται να είναι ένας αλλοδαπός ήταν ανοιχτό με τους θαμώνες μέσα στο κατάστημα. Δύο κομμωτήρια σε Πατήσια και Π. Φάληρο, ένα κουρείο στην Καλλιθέα και ένα κέντρο αισθητικής στα Πατήσια ήταν επίσης ανοικτά. Στο κομμωτήριο στο Π. Φάληρο συνελήφθησαν και οι τρεις ιδιοκτήτες που κούρευαν τα ραντεβού τους.

Την ίδια ώρα, έχουν κληθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση από τη Διεύθυνση Αθηνών όλοι οι διαχειριστές των αστυνομικών τμημάτων της Αθήνας για να παραλάβουν γάντια, καθαριστικά και είδη υγιεινής τα οποία θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια των περιπολιών τους.

Πηγή: iefimerida.gr