Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου

Σε καραντίνα βρίσκονται 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου λόγω κορωνοϊού, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Τι συνέβη ακριβώς;

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον Focus Fm 103,6,αναφερόμενος στα τέσσερα κρούσματα της νόσου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, είπε ότι εργάζονταν στα δύο τμήματα Covid που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

Πρόσθεσε ότι 135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Εκτός αυτού, όπως σημείωσε, δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορωνοϊό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορωνοϊού».

Πηγή: ethnos.gr

Την ίδια στιγμή που βρίσκονται σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου, στην Ουχάν έχουμε λήξη καραντίνας

Χαμός έγινε στην πόλη Ουχάν της Κίνας όπου μετά από σχεδόν 2,5 μήνες έληξε η καραντίνα, που είχε επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους. Δείτε τις εικόνες από τα όσα έγιναν!

Μετά από σχεδόν 2,5 μήνες η Ουχάν γιόρτασε το τέλος της καραντίνας, εν μέσω φωταψιών, με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους. Τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, οι αρχές ήραν τους περιορισμούς βάσει των οποίων απαγορευόταν να φύγει κανείς από την Ουχάν, μια ένδειξη ότι η χώρα κατευθύνεται προς το τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Οι ουρανοξύστες και οι γέφυρες της πόλης φωταγωγήθηκαν για να σηματοδοτήσουν την έναρξη της επιστροφής στην κανονικότητα. Αστυνομικοί απομάκρυναν και τα τελευταία οδοφράγματα και οι φωτογράφοι απαθανάτισαν τις στιγμές. Ειδικό σόου με λέιζερ και 3D Projection Mapping και στις δύο πλευρές του ποταμού Yangtze φώτισε τους ουρανοξύστες με κινούμενες εικόνες ιατρών που βοηθούν ασθενείς, μαζί με την εμφάνιση των λέξεων «ηρωική πόλη».

Την ίδια ώρα εκατοντάδες επιβάτες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ουχάν με τρένα και αεροπλάνα. Από τις 23 Φεβρουαρίου, οι πολίτες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, στο κέντρο της Κίνας, δεν μπορούσαν να βγουν εκτός των συνόρων της.

Αξιωματούχοι υπενθύμιζαν στους ταξιδιώτες τα μέτρα υγιεινής και να τηρούν απόσταση 1 μέτρου, την ώρα που σε μια ανακοίνωση που προβαλλόταν, η Ουχάν περιγραφόταν ως «πόλη των ηρώων».

Μία ημέρα πριν και για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για μηδενικά νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Πηγή: protothema.gr