Απέραντη θλίψη - Μητέρα πέθανε από κορωνοϊό στη γέννα

Σώθηκε το νεογέννητο

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απέραντη θλίψη - Μητέρα πέθανε από κορωνοϊό στη γέννα

Απέραντη θλίψη έχει ξεσπάσει με την είδηση πως μία άτυχη μητέρα πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, κατά τη διάρκεια της γέννας του παιδιού της, με τους γιατρούς να καταφέρνουν να σώσουν το μωρό.

Απίστευτη ιστορία από την μακρινή Βραζιλία με θύμα μια 33χρονη έγκυος, η οποία πέθανε από κορωνοϊό αλλά οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν το μωρό.

Η τύχη στάθηκε σκληρή για την 33χρονη Viviane Albuquerque. Ήταν για δεύτερη φορά έγκυος στο τρίτο της παιδί (τα δυο προηγούμενα ήταν δίδυμα) και ενώ βρισκόταν στην 32η εβδομάδα κύησης, άγνωστο πως, κόλλησε κορωνοϊό. Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σε λίγες μόλις ημέρες.

Την ίδια στιγμή, σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και η υγεία του Μπόρις Τζόνσον, με νέο ιατρικό ανακοινωθέν να φτάνει από την Αγγλία.

Έγκυος πέθανε από κορωνοϊό

Μπήκε στην εντατική και λίγο πριν ξεψυχήσει οι γιατροί πήραν με καισαρική το μωρό. Η Viviane πέθανε ελάχιστα λεπτά αργότερα. Η τοπική εφημερίδα Folha de Pernambuco αναφέρει πως η κατάσταση του παιδιού (που γεννήθηκε 2 κιλά) είναι κρίσιμη και βρίσκεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, αφού η καρδιά του είναι αδύναμη.

Όπως δήλωσε συντετριμμένος ο σύζυγος της Joao Silva: «Η Viviane ήταν υπόδειγμα μητέρας. Σε λίγους μήνες είχε προγραμματίσει να πάρει και το πτυχίο της από τη Νομική. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Δεν τα καταφέραμε.»

Τώρα ο πατέρας μαζί με τα δυο του παιδιά, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι ενώ περιμένει και τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να δει εάν το νεογέννητο είναι ή όχι θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, η Βραζιλία έχει καταγράψει 12.232 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού με 566 θανάτους.

Πηγή: athensmagazine.gr

Ακόμα μία εγκυμονούσα είχε φύγει από τη ζωή λόγω κορωνοϊού πριν από λίγες μέρες

Απέραντη θλίψη έχει ξεσπάσει με την είδηση πως μία γυναίκα η οποία βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, πέθανε μετά από μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό, με τους γιατρούς να καταφέρνουν τουλάχιστον να σώσουν το μωρό.

Σοκ προκαλεί παγκόσμια η είδηση του χαμού μίας εγκύου 8 μηνών στην Τουρκία, η οποία έπασχε από τον κορωνοϊό και οι γιατροί, δυστυχώς, δεν κατάφεραν να την κρατήσουν στη ζωή.

Την ίδια στιγμή, σοκ έχει προκαλέσει και η έρευνα που έγινε σχετικά με την ταχύτητα μετάδοσης του ιού μέσα από τα σταγονίδια.

Η 38χρονη έπασχε χρόνια από βρογχίτιδα και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που είχε αυτή η εξέλιξη, ωστόσο έσωσαν το μωρό της, το οποίο μεταφέρθηκε από το Καρτεπέ σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, όπου το έβαλαν σε θερμοκοιτίδα.

Σήμερα, έγινε γνωστό πως ο σύζυγος της αδικοχαμένης Μπετούλ, Ρετζέπ, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή: athensmagazine.gr