Απίστευτο! Αν έχεις αυτή την ασθένεια δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις κορωνοϊό

Δώστε βάση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Απίστευτο! Αν έχεις αυτή την ασθένεια δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις κορωνοϊό

Απίστευτο! Αν έχεις αυτή την ασθένεια δεν κινδυνεύεις να κολλήσεις κορωνοϊό. «Το DNA μας παίζει ρόλο στο αν θα προσβληθούμε από τον ιό και πόσο βαριά θα είναι τα συμπτώματα, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες».

«Το DNA μας παίζει ρόλο στο αν θα προσβληθούμε από τον κορωνοϊό και πόσο βαριά θα είναι τα συμπτώματα, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες», σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή γενετικής του ΑΠΘ, Κώστα Τριανταφυλλίδη, την ίδια ώρα που οι εκτιμήσεις για την κορύφωση του φονικού ιού στην Ελλάδα σοκάρουν.

Όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο «FOCUS FM 103.6», ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, «γνωρίζουμε όλη τη μορφή του ιού, είναι σαν στέμμα με ακτίνες. Η πρωτεΐνη του ιού πηγαίνει στον υποδοχέα της μεμβράνης κυττάρων μας και οι δύο πρωτεΐνες έχουν μεγάλο βαθμό συγγένειας. Το γονίδιο έχει βρεθεί, ότι εκφράζεται σε καρδιά, νεφρά, πνεύμονες και αρτηρίες. Το συγκεκριμένο γονίδιο είναι πολυμορφικό, θα πρέπει άρα να είναι μία πιθανή εξήγηση γιατί υπάρχουν παράξενα αποτελέσματα, δηλαδή υγιή άτομα να προσβάλλονται. Με το AIDS αν έχεις μία συγκεκριμένη γενετική σύσταση δεν προσβάλλεσαι καθόλου από τον ιό ή αν προσβάλλεσαι δεν έχεις τόσο σοβαρά συμπτώματα, μήπως γίνεται το ίδιο με τον κορωνοϊό» Βρέθηκε η θεραπεία κατά του κορωνοϊού; Πανικός επικρατεί στην αγορά με τα τελευταία νέα που ήρθαν στο φως.

athensmagazine.gr

Εκτός από αυτό που σε προστατεύει αν το έχεις δες πότε θα έρθει άρση των μέτρων

Πότε θα έρθει η άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας που περιμένουν όλοι και πως θα είναι η επόμενη μέρα; Δείτε αναλυτικά όλα τα πιθανά σενάρια για την ελευθερία από τον κορωνοϊό.

Οδηγός για τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι η εισήγηση των λοιμοξιωλόγων και των επιστημόνων, αλλά και οι επιπτώσεις της παράτασης στην ψυχική υγεία των πολιτών και την οικονομία, όπως ανέφεραν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έβαλε τέλος στις συζητήσεις για αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων κίνησης των πολιτών.

Ξεκαθάρισε ότι μέχρι τις 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα δίχως απολύτως καμιά χαλάρωση, καθώς όπως είπε τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι στη συνέχεια, και υπό την προϋπόθεση ότι όλα θα έχουν πάει καλά, θα ξεκινήσει η συζήτηση για το πότε και με ποιους ρυθμούς θα υπάρξει η όποια αποκλιμάκωση.

«Χρειάζεται είπε επιμονή και υπομονή στο στόχο, έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε και μην περιμένουμε ότι θα ξυπνήσουμε ένα πρωί και όλα θα είναι όπως πριν. Είναι σαφές ότι στη λήψη της όποιας απόφασης τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί επιστήμονες».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας παρομοίασε με μαραθώνιο και όχι με σπριντ την άρση των μέτρων, η οποία όπως τόνισε στην αποψινή ενημέρωση «δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να διατηρηθεί μια λεπτή ισορροπία για την άρση των μέτρων».