Σεισμός στα Χανιά - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ταρακουνήθηκαν για τα καλά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στα Χανιά - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε σήμερα, ξημερώματα Πέμπτης σε θαλάσσια περιοχή κοντά στα Χανιά Κρήτης. Μάθετε αναλυτικά παρακάτω πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που καταγράφηκε.

Σεισμός της τάξεως των 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε τα ξημερώματα σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε στις 04:11 το βράδυ νότια των Χανίων. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 31 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας, με το εστιακό βάθος του να υπολογίζεται στα 9,4 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός δεν ήταν ανησυχητικός, ωστόσο έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές των Χανίων, λόγω και του προχωρημένου της ώρας, ενώ σεισμός καταγράφηκε χθες το απόγευμα και στον Πύργο..

Πηγή: iefimerida.gr

Πέρα από τον σεισμό στα Χανιά, ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στην Ιαπωνία

Ισχυρό σεισμό 5 Ρίχτερ είχαμε σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου. Που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου που έφερε ανησυχία. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Ειδικότερα σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (8/4) στα νησιά Ρίου Κίου της Ιαπωνίας.

Ρίου Κίου ονομάζεται ένα σύμπλεγμα νήσων νοτιοανατολικά της Ιαπωνίας. Το πρώην ανεξάρτητο βασίλειο έγινε το 1879 τμήμα της Ιαπωνίας, αλλά διατηρεί και έναν ντόπιο πολιτισμό. Το γνωστότερο νησί είναι η Οκινάουα.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 104 χιλιόμετρα. Να σημειώσουμε ότι σήμερα είχαμε και στην Ελλάδα σεισμική δόνηση. Που και πόσα Ρίχτερ ήταν;

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (JMA) κατέγραψε δύο εκρήξεις στον κρατήρα Shindake στις 5 και 6 Απριλίου, εμώ μέχρι και αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί 32 ηφαιστειακοί-τεκτονικοί σεισμοί, σύμφωνα και με το Athensmagazine.gr

Από τον σεισμό των 5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία στο ισχυρό "χτύπημα" του Εγκέλαδου στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Πηγή: iefimerida.gr