Βγήκαν τα αποτελέσματα από τα δείγματα των 20 γιατρών στο Θριάσιο - Τι έδειξαν;

Η αγωνία κορυφώνεται

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βγήκαν τα αποτελέσματα από τα δείγματα των 20 γιατρών στο Θριάσιο - Τι έδειξαν;

Πριν από λίγη ώρα έγιναν γνωστά αποτελέσματα από τα 20 δείγματα που λήφθηκαν χθες από γιατρούς στο Θριάσιο μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού μίας εντατικολόγου. Δείτε παρακάτω τι έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ.

Τα πρώτα 20 δείγματα που λήφθηκαν χθες από γιατρούς και νοσηλευτές του νοσοκομείου βγήκαν αρνητικά με τα νέα να είναι προς το παρόν καθησυχαστικά.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ελέγχονται σαράντα μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ήδη τα πρώτα είκοσι δείγματα βγήκαν αρνητικά, ενώ τα αποτελέσματα για τα υπόλοιπα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

Η εντατικολόγος που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, εργαζόταν στην γενική ΜΕΘ του Θριασίου και όχι στη ΜΕΘ των ασθενών με κορωνοϊό, μιας και πρόκειται για ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς.

Αναμένονται τα αποτελέσματα από τα υπόλοιπα δείγματα, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, υπάρχει αρκετή αισιοδοξία στο νοσοκομείο μιας και όλοι οι υπάλληλοι τηρούν με μεγάλη προσοχή και αυστηρότητα τα μέτρα προστασίας.

Την ίδια στιγμή σε καραντίνα βρίσκονται 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου

Σε καραντίνα βρίσκονται 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου λόγω κορωνοϊού, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες. Τι συνέβη ακριβώς;

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο κ. Γιαννάκος μιλώντας στον Focus Fm 103,6,αναφερόμενος στα τέσσερα κρούσματα της νόσου στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, είπε ότι εργάζονταν στα δύο τμήματα Covid που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

Πρόσθεσε ότι 135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3» τόνισε ο κ. Γιαννάκος. Εκτός αυτού, όπως σημείωσε, δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους.

Επιπλέον, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορωνοϊό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορωνοϊού».

Πηγή: ethnos.gr