Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; - Η απάντηση βόμβα από την Νίκη Κεραμέως

Ραγδαίες εξελίξεις στην εκπαίδευση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία; - Η απάντηση βόμβα από την Νίκη Κεραμέως

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην εκπαίδευση καθώς η Νίκη Κεραμέως έδωσε απάντηση βόμβα για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Δείτε αναλυτικά όλα όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Πέμπτης η υπουργός Παιδείας, η οποία και τόνισε για ακόμη μια φορά πως σύντομα θα ανακοινωθεί περικοπή ύλης για τα παιδιά που δίνουν Πανελλήνιες.

Αρκετοί ωστόσο θέλουν να μάθουν τι θα γίνει και πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, μιας και έχουν ακουστεί σενάρια του να μην ανοίξουν ξανά φέτος τα σχολεία, αλλά από τον Σεπτέμβριο.

Η απάντηση βόμβα από την Νίκη Κεραμέως για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως ανέφερε στον αέρα της εκπομπής, «Έχουν ακουστεί διαφορετικές μεταξύ τους απόψεις. Η κυβέρνηση έχει το μεγάλο προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς επιστήμονες. Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο κύριος Τσιόδρας. Με τον κύριο Τσιόδρα συνομιλώ κάθε μέρα. Οι ειδικοί θα μας συμβουλέψουν αναφορικά με το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Να επισημάνω πάντως πως ο κύριος Τσιόδρας είναι αισιόδοξος. Προφανώς ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας, αλλά σε γενικές γραμμές η πορεία της χώρας μας είναι αισιόδοξη. Έχω πει ότι για τη φετινή χρονιά υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους. Υπάρχει η μείωση της ύλης και το ενδεχόμενο σύντμησης των διδακτικών ωρών σε 35 λεπτά». Μία ιδιαίτερα σοβαρή δήλωση για τις πανελλήνιες είχε κάνει και πριν από λίγες μέρες η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Αυτή είναι η πιθανή ημερομηνία για τις Πανελλήνιες

Προς την απόφαση για ακύρωση των προαγωγικών εξετάσεων προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως όπως έκανε γνωστό μιλώντας στο Mega. Η υπουργός σε ερώτηση για το πότε διεξαχθούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις εκτίμησε ότι η 15η Ιουλίου είναι ημερομηνία ορόσημο.

Σχετικά με τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις θα διεξαχθούν με την ύλη που έχουν διδαχθεί οι μαθητές έως την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Η κ.Κεραμεώς τόνισε ότι οι Πανελλήνιες θα διεξαχθούν έως την 15η Ιουλίου με τα μέχρι τώρα δεδομένα και ο μόνος λόγος να μην πραγματοποιηθούν έως τότε θα ηταν μλλια πιθανή εισήγηση του κ. κ Τσιόδρα να μην υπάρξει συγχρωτισμός στις τάξεις. Σε πιθανή τέτοια εισήγηση της επιτροπής η κ.Κεραμέως είπε ότι θα είναι δύσκολο να διεξαχθούν σε ύστερη ημερομηνία λόγω των πολλών προβλημάτων που θα προκαλέσει μια τέτοια απόφαση.

Επίσης, προς ακύρωση οδεύουν οι προαγωγικές εξετάσεις όπως αποκάλυψε εμμέσως η υπουργός Παιδείας κ.Κεραμέως, κάνοντας γνωστό ότι η οριστική απόφαση θα ληφθεί το πολύ στις επόμενες δύο ημέρες και θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Η υπουργός Παιδείας σε ερώτηση για τις προαγωγικές εξετάσεις ανέφερε ότι η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής λοιμοξιολόγων και φαίνεται ότι δεν είναι εφικτή η διενέργεια τους.