Σοκ στη Βρετανία: Νοσηλεύτριες φόραγαν σακούλες απορριμμάτων για προστασία και κόλλησαν κορωνοϊό

Λόγω ελλείψεων στα νοσοκομεία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σοκ στη Βρετανία: Νοσηλεύτριες φόραγαν σακούλες απορριμμάτων για προστασία και κόλλησαν κορωνοϊό

Σοκ προκαλεί στη Βρετανία η είδηση πως νοσηλεύτριες φόραγαν σακούλες απορριμμάτων λόγω ελλείψεων στα νοσοκομεία για προστασία και κόλλησαν κορωνοϊό. Ποια η κατάσταση της υγείας τους;

Τρεις νοσηλεύτριες στη Βρετανία που φόρεσαν στη βάρδια τους σακούλες απορριμμάτων λόγω έλλειψης σε μέσα ατομικής προστασίας βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, σύμφωνα με βρετανικά Μέσα.

Πριν λίγες εβδομάδες, οι νοσηλεύτριες είχαν δημοσιεύσει φωτογραφία τους στην οποία πόζαραν τυλισμένες με σακούλες απορριμμάτων για νοσοκομεία, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για κατάλληλες μάσκες, στολές, και γάντια στο νοσοκομείο του Northwick Park, του Χάροου.

Νωρίτερα το νοσοκομείο είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς όλες οι κλίνες ενταντικής θεραπείας είχαν γεμίσειμε ασθενείς. Σύμφωνα με την Daily Telegraph μάλιστα, περισσότερο από το 50% του προσωπικού που εργάζεται σε μία πτέρυγα βρέθηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Οι νοσοκόμες δήλωσαν στην Daily Telegraph τον Μάρτιο ότι έπρεπε να λάβουν πρωτοβουλία και να φορέσουν σακούλες απορριμμάτων καθώς δεν είχαν «καμία άλλη επιλογή» λόγω της έλλειψης διαθέσιμων μέσων ατομικής προστασίας. Μία νοσοκόμα περιέγραψε επίσης πόσο απελπισμένα χρειάζονται κατάλληλο εξοπλισμό και τόνισε ότι έπρεπε ήδη να περιθάλψουν συναδέλφους τους που κόλλησαν τον ιό από ασθενείς.Δείτε ωστόσο και τα όσα λένε οι ερευνητές για το lockdown. Πόσο αναμένεται να κρατήσει όλο αυτό;

Βρετανία νοσηλεύτριες

«Υπάρχουν τόσα πολλά νεαρά άτομα εδώ σε αναπνευστήρα –πολλά με άσθμα, ή διαβήτη. Δεν μπορούν να σταματήσουν να βήχουν και να βήχουν, αλλά λίγα μπορούμε να κάνουμε εκτός από το να τα βοηθήσουμε να αναπνεύσουν. Μερικές φορές το σώμα απλά παραιτείται, και πεθαίνουν. Δεν μπορούμε να τα σώσουμε. Το χειρότερο κομμάτι είναι ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους συγγενείς τους να πουν αντίο».

Πρόσθεσε ότι οι νοσοκόμες φορούσαν «γενναία χαμόγελα» αλλά ήταν «τρομοκρατημένες». Πολλές μάλιστα δεν συναντούσαν τις οικογένειες τους φοβούμενες ότι τους μεταδώσουν τον ιό.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ μόνο το 5,7% των νοσοκομειακών γιατρων έχει αρρωστήσει από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, πρόσφατη έρευνα ωστόσο του Royal College of Physicians υποδηλώνει ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στο 14,6%.

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος και γενική γραμματέας του Βασιλικού Κολέγιου Νοσηλευτικής, Ντόνα Κινέρ, δήλωσε ότι οι νοσοκόμες εξακολουθούν να αναγκάζονται να μοιράζοντα μέσα ατομικής προστασίας ενώ εργάζονται στο μέτωπο της πανδημίας.

Σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την υγεία, Τζέρεμι Χαντ, ανέφερε: «Η ασφάλεια και η ικανότητά μας να φροντίζουμε τους ασθενείς υπονομεύονται ουσιαστικά από την έλλειψη επαρκών και σωστών προμηθειών ζωτικής σημασίας εξοπλισμού ατομικής προστασίας και την αργή και μικρής κλίμακας ανάπτυξη τεστ για την Covid-19».

Επιβεβαίωση για κρούσματα στο προσωπικό ήλθε και από το νοσοκομείο του Northwick Park. «Παρέχουμε πλήρη στήριξη σε εκείνα τα μέλη του προσωπικού μας που είναι άρρωστοι και τους εύχομαστε ταχεία ανάρρωση», ανέφερε εκπρόσωπος στην Telegraph.

Πηγή: iefimerida.gr

Ωστόσο εκτός από τις νοσηλεύτριες στην Βρετανία στην Ελλάδα έχουμε ένα καλό νέο, καθώς ασθενής βγήκε από την ΜΕΘ

Ένα καλό νέο έρχεται επιτέλους από την Θεσσαλονίκη, με ασθενείς, με κορωνοϊό, στο ΑΧΕΠΑ να βγαίνουν από την ΜΕΘ και κάποιους ακόμα να παίρνουν εξιτήριο. Τι λένε οι πληροφορίες;

Όμορφα νέα έρχονται από τη Θεσσαλονίκη και, συγκεκριμένα, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, αφού πέντε ασθενείς νιώθουν ήδη καλύτερα στη «μάχη» έναντι του κορωνοϊού, με τους δύο να έχουν αποσωληνωθεί και τους άλλους τρεις να παίρνουν εξιτήριο.

Παράλληλα, χαμηλός είναι ο αριθμός που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στην πόλη με μόνο 39 κρούσματα και 3 θανάτους από τον κορωνοϊό. Δείτε, παράλληλα, το λόγο που αυξήθηκαν περαιτέρω στην χώρα μας τα περιοριστικά μέτρα.

Όπως ανέφεραν ειδικοί στο Open, ο εξαιρετικά χαμηλός αριθμός σχετικά με άλλες περιοχές της χώρας, οφείλεται στο ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα, έγινε αμέσως η ιχνηλάτηση και με την ενεργοποίηση όλου αυτού του μηχανισμού, ο κόσμος είδε την υπόθεση πολύ πιο σοβαρά.

Πηγή: Athensmagazine.gr