Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

"Φρούριο" οι εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αστυνομικοί και drones θα κάνουν περιπολίες

Ενημέρωση 10.04.2020 09:01
Από Youweekly Team

Οι εκκλησίες όλης της χώρας αναμένεται να μετατραπούν σε κανονικά "φρούρια" ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, προκειμένου να αποτρέψει η αστυνομία τους πιστούς από το να προσέλθουν σε αυτές προκειμένου να προσκυνήσουν για το Πάσχα.

Αυξημένη θα είναι την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας η αστυνομική παρουσία και τα αντίστοιχα μέτρα λόγω κορωνοϊού στους δρόμους γύρω από εκκλησίες, προκειμένου να αποτραπεί τυχόν συγκέντρωση και συνωστισμός πολιτών.

Οι αστυνομικοί θα κάνουν συστάσεις, σε περίπτωση που χρειαστεί, και θα καλούν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Η παρουσία της Αστυνομίας γύρω από εκκλησίες θα εντείνεται όσο πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα. Ο φόβος των αρμόδιων στελεχών που σχεδιάζουν τα μέτρα είναι να υπάρξει προσπάθεια από πιστούς να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες έξω από τις εκκλησίες.

Για να αποφευχθεί πάντως κάτι τέτοιο οι εκκλησίες για πρώτη φορά φέτος δεν θα χρησιμοποιήσουν μεγάφωνα. «Στόχος μας είναι να μην επιτρέψουμε, μετά τόση προσπάθεια από την πλευρά της πλειοψηφίας των πολιτών, να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.

Έλεγχοι αστυνομίας για Μεγάλη Εβδομάδα

Ο καλός καιρός και ο εφησυχασμός μπορεί να οδηγήσουν κάποιους σε λάθος αποφάσεις, σε μία περίοδο που -σύμφωνα με τους ειδικούς- είναι η πιο κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας. Θα είναι καταστροφικό να μεταδοθεί ο ιός από τις πόλεις στα χωριά», αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

«Η ατομική προσευχή δεν προβλέπεται στους λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης και οι ναοί θα είναι κλειστοί για το κοινό», δήλωσε χθες ο Νίκος Χαρδαλιάς, προσθέτοντας: «Οι ναοί θα είναι ανοιχτοί αποκλειστικά για τους ιερείς και το απαραίτητο προσωπικό. Η Ιερά Σύνοδος αποτρέπει τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι.

Οι εκκλησίες είναι κλειστές για το κοινό, δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια, θα αρκεστούμε στην ατομική μας προσευχή από το σπίτι αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας».

Πηγή: ethnos.gr

Πέρα από τις εκκλησίες, αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι και στα διόδια

Μπλόκα σε 40 σημεία εισόδων και εξόδων στις Εθνικές Οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών Κορίνθου θα στήσει η ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της επιχείρησης «σφραγίσματος» των διοδίων ενόψει το Πάσχα.

Τα παραπάνω μέτρα σε συνδυασμό με τις αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες (300 ευρώ πρόστιμο, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή του οχήματος στον τόπο αφετηρίας) κάνουν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν –τουλάχιστον μαζικά- απόπειρες εξόδου από εκδρομείς.

Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα επιστρατευτούν και τα drones της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα παρακολουθούν την κίνηση στους κεντρικούς οδικούς άξονες και θα δίνουν live εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Κορωνοϊός: Παράνοια! Πήγε σε κηδεία και μετά... πέθαναν τρία άτομα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται βαριά "καμπάνα" για τους παραβάτες - Τα νέα πρόστιμα που θα επιβάλλονται

Share