Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Σεισμός στην Ταϊβάν

Που σημειώθηκε;

Σεισμός στην Ταϊβάν
Ενημέρωση 11.04.2020 08:58
Από Youweekly Team

Σεισμός της τάξης των 5.9 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Ταϊβάν, με τον εγκέλαδο να χτυπά δυνατά κοντά στην χώρα της Ασίας. Παράλληλα, «διπλή» δόνηση υπήρξε στην Ελλάδα.

Ο σεισμός ήταν στα 226 χιλιόμετρα από την πόλη Χενγκτσούν και ήταν στις 19:44 σε ώρα Ελλάδας το απόγευμα της Παρασκευής (10/4), σύμφωνα με το Athensmagazine.gr

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ Ταϊβάν

Την Ελλάδα από την άλλη, ανησύχησε ο σεισμός που σημειώθηκε στην Κόρινθο. Δείτε όλες τις πληροφορίες.

Από τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ στην Ταϊβάν στο ισχυρό "χτύπημα" του Εγκέλαδου στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Επίσης ισχυρό σεισμός5 Ρίχτερ είχαμε σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου. Που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου που έφερε ανησυχία. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Ειδικότερα σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (8/4) στα νησιά Ρίου Κίου της Ιαπωνίας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός στην Πάτρα

Τριπλός σεισμός στα Δωδεκάνησα

Share