Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορία για το Δήμο Ιωαννίνων

Η απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πλήρης απαγόρευση κυκλοφορία για το Δήμο Ιωαννίνων

Πριν από λίγη ώρα, ο Νίκος Χαρδαλιάς αποφάσισε την πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας για τον Δήμο Ιωαννίνων, με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του φονικού ιού, και με αφορμή το συνωστισμό που επικρατεί σε πολλά σημεία της πόλης.

Την απαγόρευση κυκλοφορίας αποφάσισε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Δήμο Ιωαννίνων, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να προχωρά στην εν λόγω δράση, για να περιοριστεί ο συνωστισμός σε ορισμένα σημεία της περιοχής εξαιτίας του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε, ότι από την Κυριακή 12 Απριλίου και μέχρι και την 27η Απριλίου καθημερινά από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το άλλο πρωί, απαγορεύεται η κυκλοφορία πολιτών στις πολυσύχναστες περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων. Δείτε και τις δράσεις του για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι.

Το μέτρο αυτό αφορά τους δρόμους:

1. Από πλατεία Μαβίλη μέχρι τέλος ποδηλατόδρομου - πεζόδρομου Ανατολής

2. Παράδρομοι εκατέρωθεν της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων .(Από τη διασταύρωση Στ. Νιάρχου έως το τούνελ Αεροδρομίου - οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου

3. Περιαστικό μονοπάτι δασυλλίου Ιωαννίνων, στην περιοχή Φρόντζου

Τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση είναι καθολική.

Το αίτημα για την επιπλέον λήψη μέτρων στα Ιωάννινα είχαν διατυπώσει με γραπτή αναφορά τους στη Γ.Γρ.Πολιτικής Προστασίας.ο περιφερειάρχης Ηπείρου και ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ιωάννινα απαγόρευση κυκλοφορίας

Πηγή: athensmagazine.gr

Ανησυχία με τον κορωνοϊό - Κρούσμα σε γηροκομείο στην Αθήνα

Ανησυχία έχει επικρατήσει εδώ και λίγη ώρα στην Αθήνα μιας και έγινε γνωστή η είδηση πως εντοπίστηκε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε γηροκομείο της Αττικής, σκορπώντας την αμφιβολία για την υγεία των φιλοξενούμενων.

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη την Κυριακή (12/04) σε οίκο ευγηρίας της Αττικής, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού, ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv και της Δέσποινας Βλεπάκη, το οποίο μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Κυριακή, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας. Εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, ενώ ανησυχία έχει προκαλέσει και το κρούσμα σε μωρό από συνοικία Ρομά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Πηγή: ethnos.gr