Σεισμός στην Κόρινθο - Αισθητός και στην Αθήνα

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός στην Κόρινθο - Αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Κορίνθου, ο οποίος μάλιστα έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την περιοχή.

Σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (14/4) κοντά στην Κόρινθο, με τον εγκέλαδο να χτυπά και να γίνεται αισθητός ακόμη και στην Αττική. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πρόσφατα, συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής (12/4), όταν ακόμα ένας σεισμός χτύπησε την Κόρινθο.

Η δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 07:38 στα 18 μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσας της Κορινθίας και ήταν της τάξης των 3.2 Ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κόρινθο

Πηγή: athensmagazine.gr

Από τον σεισμό των 3,2 Ρίχτερ στην Κόρνιθο στο ισχυρό "χτύπημα" του Εγκέλαδου στις ΗΠΑ

Ισχυρός σεισμός στο Αϊντάχο των ΗΠΑ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη 01 Απριλίου. Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών.

Ο σεισμός έγινε στην Πολιτεία του Αϊντάχο, στο δυτικό τμήμα των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο γεωφυσικής (USGS). Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εκτίμησε από τη δική του πλευρά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 βαθμών και σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος, 10 χιλιομέτρων.

Δεν ήταν διαθέσιμη καμιά πληροφορία για θύματα ή υλικές ζημιές αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση, το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην καρδιά κατάφυτων βουνών, σε μεγάλη απόσταση από τις πόλεις. Ο σεισμός, διάρκειας μεταξύ 20 και 30 δευτερολέπτων, έγινε πάντως αισθητός σε όλο το Άινταχο και σε γειτονικές πολιτείες.Δείτε και το σεισμό, που έγινε αισθητός στην Αττική.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε περίπου τριάντα χιλιόμετρα από το μικρό χωριό Στάνλεϊ (68 κάτοικοι) ή 125 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα, την Μπόιζ.

Επίσης ισχυρό σεισμός 5 Ρίχτερ είχαμε σήμερα Τετάρτη 8 Απριλίου. Που σημειώθηκε το "χτύπημα" του Εγκέλαδου που έφερε ανησυχία. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες.

Ειδικότερα σεισμός 5 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Τετάρτη (8/4) στα νησιά Ρίου Κίου της Ιαπωνίας.