Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σε ποια περιοχή χτύπησε;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ισχυρός σεισμός στην Ιταλία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Ιταλία προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο, μιας και βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι ανέφεραν οι ειδικοί για την περιοχή;

Ο σεισμός που χτύπησε την Ιταλία εν μέσω κορωνοϊού ήταν κοντά στην πόλη Κόλι, στην περιοχή της Λομβαρδίας, με τη δόνηση να καταγράφεται στα 4,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 9.42 π.μ. τοπική ώρα (10.42 π.μ. BST) με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έγινε αισθητός στις επαρχίες του Μιλάνου και της Γένοβας. Ωστόσο να αναφέρουμε πως σήμερα σημειώθηκε ισχυρός σεισμός και στην Ονδούρα, προκαλώντας πανικό.

Πηγή: athensmagazine.gr

Από το σεισμό στην Ιταλία στον σεισμό στη Μυτιλήνη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» πριν από λίγα λεπτά τη Μυτιλήνη, ύψους 3,2 στην κλίμακα Ρίχτερ, δημιουργώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στο Αιγαίο.

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 06:59, στη Μυτιλήνη.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 54 χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

σεισμός στη Μυτιλήνη

Πηγή: athensmagazine.gr

Από το σεισμό στη Μυτιλήνη στο σεισμό στην Κόρινθο που ήταν αισθητός και στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην περιοχή της Κορίνθου, ο οποίος μάλιστα έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας. Μάθετε αναλυτικά πόσα Ρίχτερ ήταν η σεισμική δόνηση που «χτύπησε» την περιοχή.

Σεισμός σημειώθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (14/4) κοντά στην Κόρινθο, με τον εγκέλαδο να χτυπά και να γίνεται αισθητός ακόμη και στην Αττική. Κάτι τέτοιο είχε συμβεί και πρόσφατα, συγκεκριμένα το μεσημέρι της Κυριακής (12/4).

Η δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 07:38 στα 18 μόλις χιλιόμετρα από την πρωτεύουσας της Κορινθίας και ήταν της τάξης των 3.2 Ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος μόλις 5 χιλιόμετρα.

Σεισμός στην Κόρινθο

Πηγή: athensmagazine.gr