Σεισμός κοντά στην Κεφαλονιά - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέο "χτύπημα" του Εγκέλαδου στην χώρα

Σεισμός κοντά στην Κεφαλονιά - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα φέρνοντας ανησυχία στην Κεφαλονία. Διαβάστε αναλυτικά πόσα ήταν τα Ρίχτερ και τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στις 02.36 στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δόνηση ήταν 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται
στα 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου.

Το εστιακό βάθος από την άλλη, υπολογίζεται στα 18,1 χλμ. Να σημειώσουμε δε ότι σεισμός είχαμε και στην Κρήτη. Τι λένε οι πληροφορίες;

Πριν την Κεφαλονιά σεισμό είχαμε και στην Ζάκυνθο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη Ζάκυνθο στις 01:41 τα ξημερώματα της Μεγάλης Παρασκευής. Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση. Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ζακύνθου και ήταν 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Μέτρηση σεισμός Κεφαλονιά

Σύμφωνα και με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σιεισμική δόνηση δόνηση είχε εστιακό βάθος 5,6 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο της εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ζακύνθου και Στροφάδων, 29 χιλιόμετρα από την πόλη της Ζακύνθου.

Σεισμός και στην Ιταλία

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Ιταλία προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο, μιας και βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι ανέφεραν οι ειδικοί για την περιοχή;

Ο σεισμός που χτύπησε την Ιταλία εν μέσω κορωνοϊού ήταν κοντά στην πόλη Κόλι, στην περιοχή της Λομβαρδίας, με τη δόνηση να καταγράφεται στα 4,7 Ρίχτερ.

Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 9.42 π.μ. τοπική ώρα (10.42 π.μ. BST) με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έγινε αισθητός στις επαρχίες του Μιλάνου και της Γένοβας.

Πηγή: athensmagazine.gr