Έκτακτο - Σεισμός τώρα στην Ζάκυνθο

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Έκτακτο - Σεισμός τώρα στην Ζάκυνθο

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα, ισχυρός σεισμός «χτύπησε» πριν από λίγα λεπτά τη Ζάκυνθο, ύψους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι ταρακουνήθηκαν για τα καλά.

Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης του Πάσχα στην Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν της τάξεως των 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ ισχυρός σεισμός είχε σημειωθεί στο νησί και πριν από λίγες μέρες.

Η ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε 36 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του νησιού.

Σεισμός στην Ζάκυνθο

Πηγή: protothema.gr

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε και στην Κάρπαθο

Νέος σεισμός χτύπησε στην Κάρπαθο, προκαλώντας χαμό στην περιοχή και τους κατοίκους! Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι αναφέρουν οι πληροφορίες; Υπήρξαν τραυματίες;

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Δωδεκάνησα, κοντά στην Κάρπαθο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 85 χλμ νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σε θαλάσσιο χώρο.

Πηγή: athensmagazine.gr

Πριν τον σεισμό στην Κάρπαθο έγινε ένας και στην Κεφαλονιά

Σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα φέρνοντας ανησυχία στην Κεφαλονιά. Διαβάστε αναλυτικά πόσα ήταν τα Ρίχτερ και τι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στις 02.36 στον θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η δόνηση ήταν 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται
στα 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αργοστολίου. Το εστιακό βάθος από την άλλη, υπολογίζεται στα 18,1 χλμ.

Ενώ σεισμός σημειώθηκε και στην Καλαμάτα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε πριν λίγο στην Καλαμάτα προκαλώντας σύγχυση στον κόσμο, μιας και βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι ανέφεραν οι ειδικοί για την περιοχή;

Η δόνηση ήχησε, συγκεκριμένα, στις 15:22 στα 96 χιλιόμετρα από την Πύλο και ήταν της τάξης των 3.3 Ρίχτερ, με το εστιακό βάθος μόλις στα 5 χιλιόμετρα.