Δύο νέοι νεκροί από κορωνοϊό

Έσκασε τώρα!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δύο νέοι νεκροί από κορωνοϊό

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Δύο ακόμα νεκροί σημειώθηκαν από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο ένας στην Αθήνα και ο άλλος στην Αλεξανδρούπολη, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 127 και τη μακάβρια λίστα να μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Ακόμη δύο νεκροί από κορωνοϊό υπάρχουν στην χώρα μας, με το σύνολο αυτή την ώρα να φτάνει στους 127, μετά την τελευταία ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, όπου είχε επιβεβαιώσει 125 θανάτους.

Αναφορικά με τον πρώτο θάνατο, ένας 87χρονος άνδρας εξέπνευσε νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στο νοσοκομείο «ΝΙΜΤΣ». Ο άτυχος άνδρας είχε μεταφερθεί νωρίτερα εκεί από την κλινική «Ταξιάρχαι» όπου καταγράφηκαν 28 κρούσματα του νέου κορονοϊού. Ο άτυχος άνδρας αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό από την Αλεξανδρούπολη ότι κατέληξε ασθενής 74 ετών με υποκείμενο νόσημα.

Πηγή: athensmagazine.gr

Τι συμβαίνει στην κλινική «Ταξιάρχαι»

Εξελίξεις έχουμε αναφορικά με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού, που εντοπίστηκαν σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι. Πόσα είναι σύμφωνα και με τα όσων είπαν σήμερα Τσιόδρας και Χαρδαλιάς;

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχουν ληφθεί 101 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς κατέληξε.

«Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εν λόγω δομής τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε πως «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Πηγή: ethnos.gr