Όλη η αλήθεια πίσω από το "πάρτι" που έφερε διασπορά κορωνοϊού σε επωνύμους - Το μοιραίο βράδυ στην Κηφισιά

Όλα όσα ανέφεραν οι δικηγόροι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όλη η αλήθεια πίσω από το

Στο φως βγήκε όλη η αλήθεια πίσω από το "πάρτι" που έφερε διασπορά κορωνοϊού σε επωνύμους, με τους δικηγόρους να τονίζουν πως, "Η οικογένεια του κ. Δημόπουλου δεν έκλεισε το εστιατόριο. Έγιναν όμως δύο τραπέζια." Τι συνέβη το μοιραίο βράδυ στην Κηφισιά;

Συγκεκριμένα μιλάμε για το "πάρτι" που είχε κάνει ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Δημόπουλος σε εστιατόριο της Κηφισιάς. Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Θάνου Δημόπουλου, μίλησε στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, θέλοντας να δώσει ένα τέλος στις ανακρίβειες που κυκλοφορούν.

Ο ίδιος ανέφερε, πως δεν υπήρξε κανένα πάρτι, απλά μια συνάθροιση δέκα ατόμων επ’ αφορμή της ονομαστικής εορτής της συζύγου του κυρίου Δημόπουλου. «Αυτές οι επιθέσεις είναι ανακριβείς, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ουδέποτε υπήρξε πάρτι, ουδέποτε υπήρξε δεξίωση. Ήταν 7 Μαρτίου, πριν ακόμα παρθούν τα μέτρα. Ήταν αυτός, η γυναίκα του και οκτώ ακόμα φίλοι, όπου γιόρταζαν για την ονομαστική εορτή της συζύγου του. Διαψεύδουμε κατηγορηματικά, ούτε πάρτι, ούτε δεξίωση, ήταν μια ταπεινή γιορτή, όπως έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης, με τη γυναίκα του και λίγους φίλους.

Ο ιδιοκτήτης αυτού του ρεστοράν, μη γνωρίζοντας ότι είναι φορέας του κορονοϊού, είναι άνθρωπος πολύ ευγενής και εκείνο το βράδυ υπήρχαν πάνω από 100 άνθρωποι στο ρεστοράν του. Ξεχωριστά τραπέζια, ξεχωριστές παρέες. Με την ευγένεια που έχει αυτός ο άνθρωπος, τους καλωσόρισε, άλλους τους αγκάλιασε μη γνωρίζοντας ότι είναι άρρωστος.

Μετά από δύο ημέρες, επειδή τον έπνιγαν τα συμπτώματα, έκανα εξετάσεις και διεγνώσθη με κορονοϊό. Και προς τιμήν του πήρε τηλέφωνο όλους όσοι ήταν εκεί και είπε “λυπάμαι, απολογούμαι, δεν ήξερα ότι είμαι άρρωστος”. Και με τη διαχυτικότητά του κόλλησαν πολλοί άνθρωποι γιατί αυτή η ασθένεια έχει μια τρομερή διασπορά. Αυτή ήταν η αιτία που υπήρξαν πολλά κρούσματα εκείνο το βράδυ από παρέες άσχετες».

Όλη η αλήθεια πίσω από το "πάρτι" - Τι ανέφερε ο ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου

Στην εκπομπή ωστόσο παρενέβη ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή στην ιστορία.

«Δεν ήταν πάρτι. Η οικογένεια του κ. Δημόπουλου δεν έκλεισε το εστιατόριο. Έγιναν όμως δύο τραπέζια. Στις 7 Μαρτίου και στις 10. Στο δείπνο της 10ης Μαρτίου παρευρίσκονταν άνθρωποι που νόσησαν. Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου δεν σερβίρει κανένα τραπέζι, ήταν απών στο δεύτερο δείπνο. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί που ήταν καλεσμένοι στο δείπνο της 10ης Μαρτίου. Ο ιδιοκτήτης διαγνώστηκε με κορωνοϊό δύο μέρες μετά.

Είναι ανακρίβεια ότι ο ιδιοκτήτης ήταν αφορμή να κολλήσουν όλοι, καθώς όχι απλώς δεν γνώριζε ότι ήταν ασθενής, αλλά δεν ήταν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου. Από τα 21 άτομα προσωπικού μόνο δύο νόσησαν εκτός αυτού. Ο ένας ήταν ο σερβιτόρος που σέρβιρε το τραπέζι της κ. Δημοπούλου στις 10 Μαρτίου.

Σε μια ηλικία 70 και ετών, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου βρίσκεται εκτεθειμένος. Όχι μόνο νόσησε ο ίδιος από κορωνοϊό αλλά βλέπει τους κόπους μιας ζωής να απειλούνται. Σπιλώνεται ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν ήξερε ότι είχε νοσήσει, αλλά δεν ήταν καν στο εστιατόριο στις 10 Μαρτίου». Δείτε εδώ και πως οι χάκερ εκμεταλλεύονται τον ιό ωστόσο, μιας και μιλάμε για αυτό. Μεγάλη προσοχή!