Κορωνοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τηλεδιάσκεψη για συμβουλές από χώρες που "νίκησαν" τον ιό

Τι συζήτησαν

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τηλεδιάσκεψη για συμβουλές από χώρες που

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε τηλεδιάσκεψη για συμβουλές από χώρες που "νίκησαν" τον κορωνοϊός. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, της Τσεχίας, του Ισραήλ, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Σε τηλεδιάσκεψη με άλλους έξι ηγέτες κρατών απ΄όλο τον κόσμο που κατάφεραν να αποκρούσουν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας συμμετείχε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην τηλεδιάσκεψη, με βασικό θέμα την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών, οι επτά ηγέτες ανέλυσαν τα μέτρα που ελήφθησαν εγκαίρως για τη μείωση της διασποράς του ιού προκειμένου να δοθεί χρόνος στα συστήματα υγείας να αντεπεξέλθουν στην πίεση και να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Συζητήθηκαν ακόμη οι στρατηγικές που εξετάζει κάθε χώρα για την σταδιακή αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων και τη μετάβαση σε μια νέα κανονικότητα.

Κυριάκος Μητσοτάκης  τηλεδιάσκεψη χώρες

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Sebastian Kurz, οι πρωθυπουργοί της Δανίας, Mette Frederiksen, της Τσεχίας Andrej Babiš, του Ισραήλ Benjamin Netanyahu, της Αυστραλίας, Scott Morrison και της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.Δείτε ωστόσο και τι είχε πει ο Σωτήρης Τσιόδρας για την άρση των μέτρων

Ωστόσο εκτός από την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού ο Σωτήρης Τσιόρδας πήγε στην κλινική "Ταξιάρχαι"

Στην κλινική 'Ταξιάχραι" μετέβη ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας αναφορικά με τις εξελίξεις που έχουμε με τον κορωνοϊό. Ποια τα νεότερα για τους ασθενείς; Όσα λένε οι μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Στην κλινική «Ταξιάρχαι» μετέβη ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η μεταφορά ασθενών που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και Αττικόν.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιχνηλάτηση σε δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Αυτήν την στιγμή, έξι νεφροπαθείς από την κλινική στο Περιστέρι θετικοί στην COVID -19 μεταφέρονται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί η κλινική άνοιξε κανονικά μέρος της και πραγματοποίησε αιμοκαθάρσεις.

Σωτήρης Τσιόδρας κλινική

Μέχρι στιγμής στην κλινική «Ταξιάρχαι», έχουν προκύψει 28 θετικά κρούσματα , 13 αφορούσαν ασθενείς, 11 εργαζομένους και 4 φορούσαν κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε ο συναγερμός στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από την covid-19.

Οπως είπε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η δομή στεγανοποιήθηκε και έχει τοποθετηθεί επιστημονικός και διοικητικός υπεύθυνος. -

Πηγή: iefimerida.gr