Νέα δεδομένα για την λειτουργία των σχολείων - «Βόμβα» από τη Νίκη Κεραμέως

Τι ανέφερε η Υπουργός Παιδείας;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέα δεδομένα για την λειτουργία των σχολείων - «Βόμβα» από τη Νίκη Κεραμέως

Μία νέα "βόμβα" έριξε η Νίκη Κεραμέως με τις ανακοινώσεις της για τη λειτουργία των σχολείων που ξεκινά και πάλι σε μερικές μέρες, με νέα δεδομένα να βγαίνουν στην επιφάνεια και νέες προϋποθέσεις, με σκοπό την προστασία των μαθητών και των καθηγητών.

«Από την πρώτη ημέρα ακούμε τους ειδικούς και με βάσει τις δικές τους κρίσεις λαμβάνονται οι αποφάσεις». Αυτό τόνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων τον Μάρτιο λόγω κορωνοϊού και την σταδιακή επαναλειτουργία τους από τον Μάιο.

«Στο τέλος Απριλίου υπήρξαν νέα δεδομένα αναφορικά με την σχέση των παιδιών με τον κορωνοϊό και νέες μελέτες για συγκλονιστικές συνέπειες στην επαγγελματική, κοινωνική και ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών, λόγω της διακοπής των σχολείων αυτές τις εβδομάδες», είπε στον ΑΝΤ1 η υπουργός, η οποία δέχθηκε μεγάλη κριτική μέσω twitter.

«Πήραμε νωρίς μέτρα και σκληρά μέτρα, για να μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία, σε μια δυναμική διαδικασία που θα επανεξετάζεται διαρκώς από τους ειδικούς και με την λήψη όλων των μέτρων για την προστασία των παιδιών και της δημόσιας υγείας», συνέχισε μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
«Στα εκ περιτροπής μαθήματα, λόγω του μικρότερου αριθμού των παιδιών, η διαδικασία είναι πιο έντονη, άρα είναι ένας πλήρης μήνας μαθημάτων», είπε.

Κεραμέως: Κλειστά τα κυλικεία στα σχολεία

Η υπουργός Παιδείας είπε ακόμη ότι «υπάρχει ήδη οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμαστεί από ειδικούς για μαθητές και εκπαιδευτικούς, οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν στις αρχές της εβδομάδας στα σχολεία για περαιτέρω ενημέρωση, έχει προβλεφθεί και καθαρισμός των αιθουσών ενδιάμεσα στα μαθήματα και όχι μόνο μετά το τέλος των μαθημάτων. Ακόμη, ότι με υπουργική απόφαση θα απαγορευτεί η λειτουργία των κυλικείων, όπως ζήτησαν οι ειδικοί, ενώ θα υπάρχουν και εκ περιτροπής διαλείμματα ακόμη και στα εκ περιτροπής μαθήματα, προς αποφυγή του συγχρωτισμού». Οπως συμπλήρωσε η κυρία Κεραμέως η πρώτη ημέρα των μαθημάτων θα αφιερωθεί στην ενημέρωση όλων για τα μέτρα προστασίας και υγιεινής που θα πρέπει να τηρούνται στα σχολεία.

Τι είπε η Νίκη Κεραμέως για τις μάσκες

Σχετικά με την χρήση μάσκας από μαθητές, επανέλαβε μια σειρά λόγων για την οποία θα είναι προαιρετική στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές, ενώ θα είναι υποχρεωτική όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Είναι καθοριστικός αυτός ο μήνας. Αντιλαμβάνομαι τους φόβους και τις ανησυχίες των γονιών, αλλά από την Δευτέρα επιστρέφει η κοινωνία σε μια νέα κανονικότητα. Τον Σεπτέμβριο, που θα είναι και πιο χαμηλές οι θερμοκρασίες, τι θα οδηγήσει τους γονείς να είναι πιο ήσυχοι», κατέληξε η κυρία Κεραμέως, σχολιάζοντας αναφορές ότι θα υπάρξει μεγάλο πλήθος γονέων που θα προτιμήσει να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι και εκτός σχολείου.

Πηγή: iefimerida.gr

Η ανακοίνωση της Νίκης Κεραμέως για τις Πανελλαδικές

Έκτακτη ανακοίνωση από την Νίκη Κεραμέως. Τότε ξεκινάνε οι Πανελλαδικές "κλείδωσε" η ημερομηνία που θα πάνε οι εξεταστές πίσω στα σχολεία.Δύο ζώνες λειτουργίας των σχολείων με παρακολούθηση εκ περιτροπής.

Στις 15 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και στις 16 για τα Επαγγελματική ξεκινούν οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, όπως ανακοίνωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα. Η σχολική χρονιά για τα γυμνάσια θα παραταθεί έως τις 12 Ιουνίου, ενώ η σχολική χρονιά εξετάζεται να ξεκινήσει νωρίτερα για τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, από την 1η Σεπτεμβρίου.

Αν τα δημοτικά επαναλειτουργήσουν, πράγμα που θα εξεταστεί από την 1η Ιουνίου, τότε το διδακτικό έτος θα παραταθεί έως τις 30 Ιουνίου. Για τα γυμνάσια και τα λύκεια που επιστρέφουν στις 11 Μαϊου (η Γ' Λυκείου) και στις 18 Μαϊου (γυμνάσια και Α'- Β- Λυκείου) οι τάξεις θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές.

Οι μαθητές θα πηγαίνουν στο σχολεία σε εκ περιτροπής υπο-τμήματα (που θα προκύψουν από τη διαίρεση του τμήματος στα δύο) με στόχο τη μείωση του συγχρωτισμού εντός της ίδιας αίθουσας. Η απόσταση μεταξύ μαθητών θα πρέπει να είναι 1,5 μ. και απώτατος αριθμός μαθητών εντός τάξης τα 15 άτομα.o Εκ περιτροπής διδασκαλία στα δύο υπο-τμήματα. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα πηγαίνει σχολείο το μισό τμήμα και Τρίτη – Πέμπτη το άλλο μισό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνεται το αντίστροφο. Τα ολιγομελή τμήματα (ως 15 άτομα) θα μπορούν να λειτουργούν καθημερινά.

Η κυρία Κεραμέως ξεκίνησε αναφερόμενη στην υγειονομική κρίση που επέβαλε να σταματήσει η λειτουργία των σχολείων. Το πλήρες κείμενο των ανακοινώσεων της υπουργού Παιδείας ακολουθεί:
Η πρωτοφανής υγειονομική κρίση που διανύουμε ανέδειξε τις δυνατότητές μας για συλλογική δράση, αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη, και στο χώρο της Παιδείας.