Φονικό στην Κρήτη: "Γιατί αυτό το κακό" - Σοκάρει ο φερόμενος δράστης

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό στην Κρήτη:

Σοκαρισμένος ο φερόμενος ως δράστης του φονικού στην Κρήτη, ο οποίος έλεγε "γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου". Τα πρώτα του λόγια είναι σοκαριστικά ενώ η τοπική κοινωνία και οι οικογένειες των θυμάτων ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Το κατώφλι της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου συνοδεία των δικηγόρων του Διονύση Βέρα και Αλεξάνδρας Σπανάκη, πέρασε γύρω στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής και πριν την παρέλευση του αυτοφώρου, ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που φέρεται να πυροβόλησε και να σκότωσε το βράδυ του Σαββάτου τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο 30χρονος είχε σκοτώσει εν ψυχρώ τον πατέρα του, Λευτέρη Καλομοίρη.

«Γιατί αυτό το κακό στην οικογένειά μου»

Ο 29χρονος φερόμενος φράστης παρέδωσε στις αρχές και το όπλο με το οποίο πυρβόλησε τον 30χρονο συγχωριανό και γείτονα του, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες εμφανίζεται σοκαρισμένος από αυτό που συνέβη, επαναλαμβάνοντας συχνά κατά την προανακριτική διαδικασία την φράση «γιατί αυτό το κακό να τύχη σε μένα και το σπίτι μου».

Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει;

Ο 29χρονος, που αναμένεται να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας και οπλοκατοχής, πρόκειται το πρωί της Δευτέρας να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Ρεθύμνου, ενώ όπως εκτιμάται θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη. Συνταρακτικό ήταν όμως και το μοιρολόι της μάνας του δεύτερου νεκρού. Ακούστε την να σπαράζει.

Πηγή: neakriti.gr

Το χρονικό του διπλού φονικού στα Ανώγεια Κρήτης, που είδαμε τώρα τα σοκαριστικά πρώτα λόγια του φερόμενου δράστη

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, πυροβόλησε των 30χρονο, ο οποίος νωρίτερα είχε σκοτώσει τον 63χρονο πατέρα του. Οι δύο νέοι διαπληκτίστηκαν, ο 30χρονος αποχώρησε από το σημείο της έντασης, αλλά επέστρεψε αργότερα οπλισμένος.

Ο 63χρονος μπροστά στο όπλο ζήτησε από τον 30χρονο να φύγει και να δώσει τέλος στην ένταση, όμως ο 30χρονος τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του πρώτου. Ο γιος του θύματος πυροβόλησε στην συνέχεια τον 30χρονο και τράπηκε σε φυγή.

Από την πρώτη στιγμή που οι Αρχές των αναζητούσαν, υπήρχε η πληροφορία πως είχε επικοινωνήσει με συγγενικό του πρόσωπο, μεταφέροντας την πληροφορία ότι σε λίγες ώρες θα παραδοθεί, κίνηση που έκανε το μεσημέρι της Κυριακής.