Ραγδαίες εξελίξεις με το φονικό στα Ανώγεια - Τι συνέβη;

Συνεχίζεται το θρίλερ

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες εξελίξεις με το φονικό στα Ανώγεια - Τι συνέβη;

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με το διπλό φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια Κρήτης και εμείς παρακάτω σας έχουμε αναλυτικά τι συνέβη από τη στιγμή που ο 29χρονος παρέδωσε το όπλο με το οποίο έγινε το μακελειό, στις Αρχές.

Την Τετάρτη (6/5) απολογείται ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην Ασφάλεια Ρεθύμνου

Συγκλονισμένη παραμένει η Κρήτη λίγα 24ωρα μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα Ανώγεια όπου έπεσαν νεκροί ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης και ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης, ο πατέρας του οποίου ξέσπασε on camera.

Εκπρόσωποι της οικογένειας του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη παρέδωσαν στους αστυνομικούς, το βράδυ της Δευτέρας (4.5) σύμφωνα με το Cretalive, ένα όπλο το οποίο και θα εξεταστεί για το αν όντως χρησιμοποιήθηκε στο διπλό φονικό ή αν ισχύει η αναφορά του πατέρα του, πως ο Μανώλης Καλομοίρης ήταν ο μόνος που πυροβόλησε και που τελικά σκότωσε τον πατέρα του, αλλά και τον 30χρονο κτηνοτρόφο.

Στο μεταξύ το μεσημέρι της Τετάρτης (6.5) απολογείται ο 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε την Κυριακή στην Ασφάλεια Ρεθύμνου, μετά και την αναβολή που ζήτησε και πήρε.

Όλα τα σενάρια πάνω στο τραπέζι

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος του καβγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές αλλά μία θέση πάρκινγκ. Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη. Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.

Πηγή: ethnos.gr

Οι ραγδαίες εξελίξεις σημειώνονται και στη δικογραφία της υπόθεσης στα Ανώγεια

Λίγες μέρες μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια Κρήτης, το φως της δημοσιότητας είδαν μερικές συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αφορούν την υπόθεση και καταγράφονται στη δικογραφία της, σχετικά με το πώς προέκυψε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Μία λογομαχία, δύο νεκροί... Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Κρήτη, μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια. Ένας πατέρας 63 χρονών και ένας 30χρονος νεκροί, με τον 29χρονο γιο του πρώτου να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, μετά την παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην κατάθεση του: “Την 02-05-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητο του ο Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος, ενώ συγκλονιστικά ήταν και τα λόγια της κόρης του 63χρονου.

Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα. Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε “Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε” και με απώθησε σπρώχνοντας με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με την γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικεία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου.

Φονικό στα Ανώγεια

Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πληθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει.

Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος, κοιτώντας προς τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια ανοιχτή τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά.

Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στη καρότσα του οχήματος του Εμμανουήλ Νταγιάντα, ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε, κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα, σέρνοντας μέσα, όπου και τον έβαλα σε ένα φορείο.

Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός, έφυγα από το Κέντρο Υγείας. Όσον αφορά τον τραυματισμό του Νταγιάντα, δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο μου προς το μέρος του”.

Στην ερώτηση, αν είχε προσωπικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο, ο γιος του νεκρού λυράρη, απάντησε ότι εκείνος δεν είχε διαφορά μαζί του, αλλά πως ο πατέρας του είχε διαφορές για κτηματικά θέματα, για ασήμαντους λόγους, όπως τον διαβεβαίωνε.

Πηγή: protothema.gr