Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Συναγερμός στο νησί!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ασθενής σεισμός, ύψους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, «χτύπησε» την Κρήτη, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τους.

'Αλλη μια σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άρβη της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη στις 2 Μαΐου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο, είχε προκαλέσει μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι αλλά και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

σεισμός στην Κρήτη

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Πηγή: protothema.gr

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη και χθες το μεσημέρι

Νέος ισχυρός σεισμός έσκασε τώρα στην Κρήτη, προκαλώντας ταραχή για ακόμα μια φορά σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι λένε οι πληροφορίες;

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άρβη της Κρήτης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, με τον Εγκέλαδο να «χτυπάει» το νησί και χθες το πρωί.

Σεισμός στην Κρήτη

Προχθές, σημειώθηκαν δύο ακόμα σεισμοί στην Κρήτη

Δύο ακόμα σεισμοί έσκασαν στην Κρήτη μετά τον μεγάλο σεισμό που χτύπησε το νησί λίγο πιο πριν. Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για το συμβάν; Δείτε αναλυτικά αν υπήρξε κάποιος τραυματίας.

Σύμφωνα με τα όσα κατέγραψε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε 120 χιλιόμετρα νότια – νοτιοανατολικά της Άρβης. Αξίζει να αναφερθεί, το εστιακό βάθος καταγράφηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι του Ηρακλείου στο cretapost ο σεισμός έγινε αισθητός ενώ είχε και διάρκεια. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι που βγήκαν στα μπαλκόνια τους θορυβημένοι. Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κρήτης Δημοσθένη Μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της Πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της Ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Πάντως δεν υπήρξε μέχρι στιγμής κάποια κλήση για βοήθεια» είπε ο κ. Μπουντουράκης.