«Έσκασε» σεισμός 4,8 Ρίχτερ

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Έσκασε» σεισμός 4,8 Ρίχτερ

Σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ «έσκασε» στο δυτικό Ιράν σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο πριν από λίγες ώρες.

Ο σεισμός, όπως τον κατέγραψαν οι σεισμογράφοι, σημειώθηκε μόλις 13 χιλιόμετρα από την περιοχή Λορεστάν, με πληθυσμό 77,306 κατοίκους(καταγραφή 2006).

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, σεισμός σημειώθηκε και στην Σαντορίνη ο οποίος ταρακούνησε το νησί για τα καλά. Τι λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση που «έσκασε» στο νησί;

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ στο Ιράν

«Έσκασε» ισχυρός σεισμός εκτός των 4,5 Ρίχτερ εκτός του Ιράν και στην Ρουμανία

Σεισμός 5,0 Ρίχτερ σημειώθηκε τις πρώτες ώρες του Σαββάτου σε περιοχή της Ρουμανίας, με τον σεισμό να γίνεται αισθητός στην πρωτεύουσα της χώρας Βουκουρέστι αλλά και στη γειτονική χώρα, Μολδαβία.

Η δόνηση σύμφωνα με τις πληροφορίες, σημειώθηκε στις 01.04 τοπική ώρα, με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 23 χιλιόμετρα. Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση του σεισμού, δεν είχαν υπάρξει αναφορές για θύματα, τραυματισμούς ή ζημιές.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε η δόνηση, στην κομητεία της Βρανσέα, είναι μία από τις πιο δραστήριες σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης, με τους ερευνητές να ασχολούνται εκτενώς.

σεισμός Ρουμανία

«Έσκασε» και σεισμός 3,5 Ρίχτερ

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ασθενής σεισμός ύψους 3,5 Ρίχτερ, «χτύπησε» την Κροατία και συγκεκριμένα την πρωτεύουσά της, Ζάγκρεμπ, σκορπώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του.

Σεισμός μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κροατία, με τον Εγκέλαδο να χτυπάει νωρίτερα και τη χώρα μας.

Το Ευρωπαϊκό- Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ανέφερε ότι ο σεισμός των 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ζάγκρεμπ.

Η Σεισμολογική Υπηρεσία της Κροατίας ανακοίνωσε ότι δύο μετασεισμοί μεγέθους 3,2 και 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ακολούθησαν τη σεισμική δόνηση που καταγράφηκε σήμερα στην κροατική πρωτεύουσα. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές.

Σεισμός στην Κροατία