Φονικό στα Ανώγεια: Δακρυσμένος ο 29χρονος φώναζε «Άδειασα όταν είδα...»

Ολοκληρώθηκε η απολογία του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φονικό στα Ανώγεια: Δακρυσμένος ο 29χρονος φώναζε «Άδειασα όταν είδα...»

Δακρυσμένος ο 29χρονος από το φονικό στα Ανώγεια φώναζε, «άδειασα όταν είδα τον πατέρα μου νεκρό», μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. Ο 29χρονος δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ολοκληρώθηκε η απολογία στον ανακριτή του 29χρονου κατηγορούμενου για τον φόνο του Γιώργου Ξυλούρη το μοιραίο βράδυ του διπλού φονικού στa Ανώγεια.

Ο 29χρονος δράστης κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Διονύση Βέρρα, ο Μ.Κ, ήταν πολύ συναισθηματικά φορτισμένος κατά την απολογία του στον ανακριτή και την ώρα που περιέγραφε τι συνέβη μόλις αντίκρισε τον πατέρα του νεκρό έκλαιγε λέγοντας «Άδειασα όλος μέσα μου, υπήρξε σκοτάδι μπροστά μου. Ο πατέρας μου ήταν ο άγγελός μου, τον είχα έγω σαν πατέρα» ανέφερε ο 29χρονος όπως είπε η έτερη δικηγόρος του, Αλεξάνδρα Σπανάκη.

Ο κ. Βέρρας μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του συμβάντος στα Ανώγεια υπήρχαν δυο διαφορετικοί τύποι βολίδων (ο ένας τύπος ήταν συμβατός του όπλου που έφερε ο 29χρονος), το όπλο ωστόσο που προσκόμισαν στις αρχές δεν ταίριαζε με καμία από τις βολίδες που βρέθηκαν στον τόπο.

Αναλυτικά ο κ. Διονύσης Βέρρας ανέφερε: "Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι' αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου.

Ένα παιδί το οποίο να δονείται και να κλαίει συνεχώς και να περιγράφει με λεπτομέρειες τι του συνέβη εκείνο το βράδυ και τι σταυρό μαρτυρίου σηκώνει. Είπε ότι βγήκε έξω και είδε τη μάνα του να τραβάει τα μαλλιά της και να στρέφεται κατά του Γ. Ξυλούρη που είχε σκοτώσει τον σύζυγό της. Περιγράφει πώς πλησίασε όταν είδε τον πατέρα του πεσμένο κάτω με τη σφαίρα στο στήθος. Θάμπωσε, είπε χαρακτηριστικά τη φράση "Άδειασα όλος μέσα μου και είδα ένα σκοτάδι μπροστά μου. Σήκωσα το όπλο μου το έστρεψα προς τον δολοφόνο του πατέρα μου και άφησα τον εαυτό μου και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο".

Τι είπε ο δικηγόρος του 29χρονου

Ο κ. Βέρρας μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η οικογένεια του Γιώργου Ξυλούρη, δεν προσκόμισε το αληθινό όπλο στις αστυνομικές αρχές, καθώς στον τόπο του συμβάντος υπάρχει ζευγάρι κάλυκα και βολίδας από την πραγματογνωμοσύνη το οποίο προέρχεται από συγκεκριμένο φυσίγγιο διαμετρήματος 9x19, άσχετου με το διαμέτρημα του φυσιγγίου που έχει το όπλο του 29χρονου κατηγορουμένου. Στον τόπο του συμβάντος υπάρχει κάλυκας και βολίδα, δίπλα σε αυτές του κατηγορούμενου, που έχει παιχτεί από άλλο όπλο. Και η οικογένεια έφερε άλλο όπλο.

Αναλυτικά ο κ. Διονύσης Βέρρας ανέφερε: "Ήταν μια συναισθηματική, εξαιρετικά φορτισμένη απολογία η οποία συγκίνησε όλους τους παράγοντες της διαδικασίας, σας διαβεβαιώνω γι' αυτό. Είπε όλη την αλήθεια. Άνοιξε το στόμα του και την ψυχή του και έβγαλε ό,τι βίωσε εκείνα τα κρίσιμα λεπτά του Σαββάτου.

Ένα παιδί το οποίο να δονείται και να κλαίει συνεχώς και να περιγράφει με λεπτομέρειες τι του συνέβη εκείνο το βράδυ και τι σταυρό μαρτυρίου σηκώνει. Είπε ότι βγήκε έξω και είδε τη μάνα του να τραβάει τα μαλλιά της και να στρέφεται κατά του Γ. Ξυλούρη που είχε σκοτώσει τον σύζυγό της. Περιγράφει πώς πλησίασε όταν είδε τον πατέρα του πεσμένο κάτω με τη σφαίρα στο στήθος. Θάμπωσε, είπε χαρακτηριστικά τη φράση "Άδειασα όλος μέσα μου και είδα ένα σκοτάδι μπροστά μου. Σήκωσα το όπλο μου το έστρεψα προς τον δολοφόνο του πατέρα μου και άφησα τον εαυτό μου και δεν θυμάμαι τίποτα άλλο", ενώ συγκλονιστικά ήταν και τα λόγια της κόρης του 63χρονου.

Φονικό στα Ανώγεια:«Οσοι ήταν εκεί να μιλήσουν!»

Σκεφτείτε λίγο αυτόν τον άνθρωπο που είναι κατηγορούμενος με τόσο βαριά κατηγορία και τον πατέρα του δυο μέτρα κάτω από τη γη. Λέει ότι αν κάποιοι ήταν εκεί πράγματι ας πουν και μιλήσουν να πουν τι συνέβη. Όμως, ανεξάρτητα αν θα βρεθούν και θα μιλήσουν κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες, είναι τόσο καθαρό το αποδεικτικό υλικό από την άποψη των ευρημάτων που δεν υπάρχει αμφιβολία πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Με απόλυτο σεβασμό στην οικογένεια, το όπλο το οποίο προσκομίστηκε στην αστυνομία ως όπλο του θανόντος Γιώργου Ξυλούρη που φέρεται ότι δήθεν ήταν αυτό που είχε στον τόπο του συμβάντος, δεν είναι το αληθινό όπλο. Δυστυχώς, όμως γι αυτούς που επινόησαν την προσκόμιση ενός ψεύτικου όπλου, τα ευρήματα που υπάρχουν στον τόπο του συμβαντος και τα έχει περισυλλέξει η ασφάλεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο από το να καταλύσουν πέρα ως πέρα το ψεύτικο αποδεικτικό μέσο. Υπάρχει ζευγάρι κάλυκα και βολίδας από την πραγματογνωμοσύνη το οποίο ζευγάρι κάλυκα και βολίδας, προέρχεται από συγκεκριμένο φυσίγγιο διαμετρήματος 9x19, άσχετου με το διαμέτρημα του φυσιγγίου που έχει το όπλο του 29χρονου κατηγορουμένου.

Έχουμε έναν κατηγορούμενο και ευρήματα αντικειμενικά. Όσοι δεν μπορούν να καταλάβουν το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικές αρχές μπορούν να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους. Αυτοί που τα λένε δεν έχουν σχέση με τις οικογένειες και καλά θα κάνουν να αφήσουν τις οικογένειες στη δυστυχιά τους και στο δράμα που υφίστανται και να μην κατασκευάζουν πράγματα."

Πηγή: flashnews

Σοκ ωστόσο προκαλούν και οι λεπτομέρειες του φονικού στα Ανώγεια

Λίγες μέρες μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε στα Ανώγεια Κρήτης, το φως της δημοσιότητας είδαν μερικές συγκλονιστικές λεπτομέρειες που αφορούν την υπόθεση και καταγράφονται στη δικογραφία της, σχετικά με το πώς προέκυψε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Μία λογομαχία, δύο νεκροί... Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη στην Ελλάδα παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις στην Κρήτη, μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια. Ένας πατέρας 63 χρονών και ένας 30χρονος νεκροί, με τον 29χρονο γιο του πρώτου να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, μετά την παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στην κατάθεση του: “Την 02-05-2020 και ώρα 22.00 βρισκόμουν στο πατρικό μου στα Ανώγεια και καθόμουν στο πεζοδρόμιο έξω από αυτό. Ενώ καθόμουν, ήρθε και πάρκαρε έξω από το σπίτι το αυτοκίνητο του ο Ξυλούρης και εν συνεχεία ήρθε προς το μέρος μου και φαινόταν αγριεμένος.

Εγώ τον ρώτησα τι συμβαίνει, αυτός μου απάντησε ότι ψάχνει τον πατέρα. Εν συνεχεία τον ρώτησα για ποιο λόγο τον ψάχνει και αυτός μου απάντησε “Ρουφιάνος είναι και γκεσταπίτες είστε” και με απώθησε σπρώχνοντας με. Τότε εγώ τον χτύπησα στο πρόσωπο με την γροθιά μου και εν συνεχεία αυτός έφυγε τρέχοντας, προς την οικεία του η οποία είναι σε απόσταση τριάντα μέτρων από το πατρικό μου.

Φονικό στα Ανώγεια

Μετά εγώ μπήκα μέσα στο σπίτι, στο οποίο βρισκόταν ο πατέρας μου Λευτέρης Καλομοίρης και η μητέρα μου, Δέσποινα, στους οποίους είπα το περιστατικό. Εν συνεχεία πήγα στο μπάνιο να πληθώ, μετά από λίγη ώρα άκουσα τη μάνα μου να φωνάζει και ένα πυροβολισμό χωρίς να ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Τότε πήγα και πήρα το πιστόλι του πατέρα μου, το οποίο είχε φυλαγμένο σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της τηλεόρασης και βγήκα στο δρόμο να δω τι συμβαίνει.

Τότε πλησίασα και είδα τον πατέρα μου ξαπλωμένο στο έδαφος, κοιτώντας προς τα πάνω και δίπλα του πεσμένος ο Γιώργος Ξυλούρης, κρατώντας στο χέρι του ένα όπλο. Έπιασα τον πατέρα μου και είδα ότι είχε μια ανοιχτή τρύπα στο στήθος, ενώ τα μάτια και το στόμα του ήταν ανοιχτά.

Άρχισα να πυροβολώ τον Ξυλούρη πολλές φορές χωρίς να θυμάμαι πόσες ακριβώς, στη συνέχεια πέταξα το όπλο στο δρόμο και προσπάθησα να σηκώσω τον πατέρα μου, φωνάζοντας προς τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί να τον βοηθήσουν. Σήκωσα τον πατέρα μου και τον έβαλα στη καρότσα του οχήματος του Εμμανουήλ Νταγιάντα, ο οποίος ήταν επίσης στο σημείο και ξεκινήσαμε για το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Όταν φτάσαμε, κατέβασα τον πατέρα μου και τον έβαλα, σέρνοντας μέσα, όπου και τον έβαλα σε ένα φορείο.

Μετά από λίγο που κατάλαβα ότι ήταν νεκρός, έφυγα από το Κέντρο Υγείας. Όσον αφορά τον τραυματισμό του Νταγιάντα, δεν γνωρίζω πως τραυματίστηκε, εγώ σίγουρα δεν έστρεψα το όπλο μου προς το μέρος του”.

Στην ερώτηση, αν είχε προσωπικές διαφορές με τον κτηνοτρόφο, ο γιος του νεκρού λυράρη, απάντησε ότι εκείνος δεν είχε διαφορά μαζί του, αλλά πως ο πατέρας του είχε διαφορές για κτηματικά θέματα, για ασήμαντους λόγους, όπως τον διαβεβαίωνε.

Πηγή: protothema.gr