Κορωνοϊός: Σοκ! Δολοφόνησαν καθηγητή που ήταν κοντά σε σημαντικές ανακαλύψεις

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Σοκ! Δολοφόνησαν καθηγητή που ήταν κοντά σε σημαντικές ανακαλύψεις

Σοκάρει η είδηση ότι Κινέζος καθηγητής που ερευνούσε για τον κορωνοϊό δολοφονήθηκε άγρια. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν να ήταν κοντά σε "σημαντικές ανακαλύψεις".

Ο άνδρας, ο οποίος αναγνωρίστηκε ότι είναι ο επίκουρος καθηγητής Μπινγκ Λιου (Bing Liu), είχε τραύματα από πυροβολισμούς στο κεφάλι, το λαιμό, τον κορμό και τα άκρα, σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα του Ross.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, πιστεύουν ότι ένας δεύτερος άνδρας, με το όνομα Χάο Γκου (Hao Gu), ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητό του, πυροβόλησε και σκότωσε τον Λιου στο σπίτι του πριν επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και αυτοκτονήσει, πυροβολώντας τον εαυτό του στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δύο άντρες γνωρίζονταν, αλλά δεν υπάρχει «ένδειξη ότι ο Λιου αποτέλεσε στόχο επειδή ήταν Κινέζος». Επίσης, απορρίπτεται το ενδεχόμενο ο θάνατος του ερευνητή να έχει σχέση με το έργο του για τον κορωνοϊόυ.

Το Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «λυπάται βαθιά για τον τραγικό θάνατο του Μπινγκ Λιου, ενός παραγωγικού ερευνητή και θαυμαστού συναδέλφου. Το Πανεπιστήμιο εκφράζει τη βαθύτατη συμπόνοια μας στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους του Λιου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Bing Liu καθηγητής που δολοφονήθηκε

«Ο Μπινγκ ήταν πολύ κοντά στο να κάνει πολύ σημαντικές ανακαλύψεις για την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που διέπουν τη μόλυνση SARS-CoV-2 και την κυτταρική βάση των ακόλουθων επιπλοκών», ανέφεραν οι συνάδελφοί του στο Τμήμα Υπολογιστικής και Συστημικής Βιολογίας του πανεπιστημίου.

Τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου περιγράφουν τον πρώην συνάδελφό τους ως εξαιρετικό ερευνητή και μέντορα, και έχουν δεσμευτεί να ολοκληρώσουν την έρευνα του Λιου «σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».

Πηγή: iefimerida.gr

Να πούμε ότι αναφορικά με τον κορωνοϊό είχαμε και μια δυσάρεστη είδηση καθώς πέθανε ο Dave Greenfield.

Εκτός από την δολοφονία του καθηγητή που ήταν κοντά σε σημαντικές ανακαλύψεις σοκ ήρθε και με Κινέζους γιατρούς που άλλαξαν χρώμα από τον κορωνοϊό

Μαύρο... δέρμα απέκτησαν δύο Κινέζοι γιατροί στην πόλη Ουχάν που έδωσαν σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό και τελικά νικητές.

Ανοίγοντας τα μάτια τους, οι 42χρονοι καθηγητές Γι Φαν και Χου Γουαφένγκ έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι το δέρμα τους είχε γίνει πιο σκούρο. Ο Covid-19 είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο ήπαρ τους με αποτέλεσμα να γίνει πιο σκούρο το δέρμα τους.

Οι συνάδελφοί τους κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας» (ECMO).

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, το ECMO υποκαθιστά με τη λειτουργία του τόσο την καρδιακή όσο και την αναπνευστική λειτουργία του ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η πρόσληψη του οξυγόνου από τους ιστούς, ενώ παράλληλα παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση της αιτίας που οδήγησε στην καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.

Η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος των δύο Κινέζων γιατρών προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία αφού υπέστησαν βλάβη στο ήπαρ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Οι Κινέζοι γιατροί νοσηλεύονται στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν από τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς έφθασαν ένα βήμα πριν από το θάνατο.

«Η χρωματική ανωμαλία στο δέρμα τους προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία μετά τις σοβαρές ηπατικές βλάβες που υπέστησαν», όπως δήλωσε ο θεράπων γιατρός τους στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο γιατροί διαγνώστηκαν με Covid-19 στις 18 Ιανουαρίου, όπως γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Κινέζοι γιατροί άλλαξαν χρώμα από κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα του κορωνοϊού φέρεται να εντοπίζεται στα πόδια νεαρών ασθενών.

Σε πολλά κρούσματα τα οποία έχουν καταγραφεί σε χώρες της Ευρώπης, όπως Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, οι γιατροί αναφέρουν μώλωπες και σημάδια σαν αυτά της ανεμοβλογιάς στα δάκτυλα των ποδιών κυρίως εφήβων και παιδιών.

Η πρώτη ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε σ' ένα 13χρονο αγόρι στην Ιταλία.

Αρχικά ο γιατρός όταν είδε τον μώλωπα στο πόδι του παιδιού, νόμιζε ότι ήταν δάγκωμα αράχνης αλλά αργότερα τα σημάδια άρχισαν να εξαπλώνονται, όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι γιατροί.

protothema.gr