Κορωνοϊός και σχολεία: Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσίοδρας για την χρήση της μάσκας

Πως θα αποφευχθεί το bullying

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός και σχολεία: Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσίοδρας για την χρήση της μάσκας

Τι αποκάλυψε ο Σωτήρης Τσίοδρας για την χρήση της μάσκας, για την προστασία του κορωνοϊού στα σχολεία; Ποια τα σχόλια του λοιμωξιολόγου για το πως θα αποφευχθεί το bylling από τους μαθητές σε αυτή την περίπτωση;

Για το θέμα της προαιρετικής χρήσης της μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία, ρωτήθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο λοιμωξιολόγος ερωτώμενος για το αν η εισήγηση για προαιρετική χρήση της, μπορεί να φέρει ανάρμοστες συμπεριφορές και bullying εις βάρος των παιδιών που θα την φορούν από αυτά που δεν θα φορούν μάσκες, απάντησε πως το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και ότι χρειάζεται και η βοήθεια των εκπαιδευτικών στην διαδικασία.

«Οπωσδήποτε δεν θέλουμε να λειτουργήσει κανένα από τα μέτρα προσωπικής προστασίας που δίνουμε σαν οδηγία στο κοινό σαν αφορμή για στίγμα, για διάκριση, ούτε για bullying στο σχολείο βεβαίως. Η τήρηση αυτού εξαρτάται βέβαια και από τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στη διαδικασία αυτή» απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Η προαιρετική χρήση της μάσκας έχει γίνει για τα σχολικά λεωφορεία, όχι για το περιβάλλον του σχολείου. Και είχε γίνει με αφορμή την πιθανότητα να εκτεθούν κάποιες ευπαθείς ομάδες που αφορούσαν οδηγούς και συνοδούς των παιδιών στα σχολικά λεωφορεία» σημείωσε.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό το θέμα. Μπορούμε να το επαναφέρουμε στην Επιτροπή, να συζητηθεί και αυτή η διάστασή του. Δεν θεωρήσαμε ποτέ ότι κάποια από τα μέτρα που θα προτείνουμε, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντίθετα με τον τρόπο που αναφέρει. Αλλά δεν έχουμε εισηγηθεί τέτοιο μέτρο μέσα στα σχολεία. Έχουμε εισηγηθεί μέτρο προαιρετικής χρήσης μάσκας στα σχολικά λεωφορεία», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας. Δείτε ωστόσο εδώ τι ισχύει τελικά και για την υφασμάτινη μάσκα.

Πηγή: iefimerida.gr

Εκτός από την μάσκα στα σχολεία ένας ακόμη άνθρωπος έχασε την ζωή του από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Η μακάβρια λίστα των νεκρών στην Ελλάδα συνεχίζει να ανεβαίνει με το συνολικό αριθμό των θυμάτων του κορωνοϊού να φτάνει πλέον τους 148 αφού κατέληξε ένας 75χρονος στο ΝΙΜΤΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 75χρονος άφησε την τελευταία του πνοή από σηπτική καταπληξία στις 06:20, ενώ νοσηλευόταν εκτός ΜΕΘ, σε απλή κλίνη, χωρίς μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.