Σεισμός τώρα στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σεισμός τώρα στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε ανοιχτά από την Κρήτη, πριν από λίγα λεπτά, σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης. Πόσα Ρίχτερ ήταν; Τι λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση;

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 113χλμ νότια της Άρβης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10χλμ. Ενώ, πριν από λίγη ώρα σεισμός «χτύπησε» στο Αιγαίο.

Σεισμός και πριν λίγες ημέρες στην Κρήτη

Νέος σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη. Η δόνηση σημειώθηκε στο νησί στις 16:13 το απόγευμα της Τετάρτης (06.05.2020) πολύ κοντά στην θαλάσσια περιοχή που έδωσε την ισχυρή δόνηση των 6 Ρίχτερ το περασμένο Σάββατο.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρήτη, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο στα 99 χλμ νότια της Άρβης.

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Νέος σεισμός στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ;

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα, καθώς υπήρξε νέος σεισμός, ύψους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, στην Κρήτη, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,9 Ρίχτερ και σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 25 χιλιομέτρων, 104 χιλιόμετρα νότια της Αρβης.

σεισμός στην Κρήτη

Πηγή: iefimerida.gr

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη και χθες το μεσημέρι

Νέος ισχυρός σεισμός έσκασε τώρα στην Κρήτη, προκαλώντας ταραχή για ακόμα μια φορά σε όλους τους κατοίκους του νησιού. Πόσα Ρίχτερ ήταν ωστόσο και τι λένε οι πληροφορίες;

Σεισμός 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Άρβη της Κρήτης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους ειδικούς, με τον Εγκέλαδο να «χτυπάει» το νησί και χθες το πρωί.

Σεισμός στην Κρήτη