Νέος σεισμός στην Κρήτη

Πόσα Ρίχτερ;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Νέος σεισμός στην Κρήτη

Νέος σεισμός στην Κρήτη, λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Λίγο πριν τις 23:00 το βράδυ της Πέμπτης, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 3,9 βαθμών την κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτου Αθηνών. Η σεισμική δόνησε πραγματοποιήθηκε 122 χιλιόμετρα νότια της Αρβης και είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα.

Νωρίτερα, είχε σημειωθεί σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας με εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου σημειώθηκε σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ιεράπετρα, ενώ ακολούθησαν μετασεισμοί που έφτασαν μέχρι και τα 5 Ρίχτερ. Οι σεισμολόγοι, πάντως, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί, με τον Ευθύμιο Λέκκα να χαρακτηρίζει θετικό σημάδι τους μετασεισμούς.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεκάδες μετασεισμοί έχουν σημειωθεί στην Κρήτη τα τελευταία εικοσιτετράωρα μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σεισμός στην Κρήτη

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα. Ασθενής σεισμός, ύψους 3,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, «χτύπησε» την Κρήτη, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους για τη συχνότητα των σεισμικών δονήσεων στην περιοχή τους.

'Αλλη μια σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Άρβη της Κρήτης.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη στις 2 Μαΐου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο, είχε προκαλέσει μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι αλλά και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

σεισμός στην Κρήτη

Πηγή: protothema.gr