Συναγερμός για τον Ντόναλντ Τραμπ - Κρούσμα κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο

Μεγάλη ανησυχία

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συναγερμός για τον Ντόναλντ Τραμπ - Κρούσμα κορωνοϊού στον Λευκό Οίκο

Συναγερμός έχει σημάνει στον Λευκό Οίκο μιας και έγινε γνωστό πως σημειώθηκε και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού, με τον Ντόνλαντ Τραμπ να εκφράζει τη μεγάλη ανησυχία του για την εξάπλωση του επικίνδυνου ιού στο προεδρικό μέγαρο των ΗΠΑ.

Ένα μέλος του προσωπικού του αντιπροέδρου Μάικ Πενς είναι θετικό στον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο OPEN TV ο ανταποκριτής του καναλιού στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Ιγνατίου, η πτήση την Παρασκευή το πρωί για την πολιτεία της Αϊόβα καθυστέρησε στην αεροπορική βάση Andrews για περίπου μία ώρα. Μερικοί άνθρωποι αποχώρησαν και δεν ταξίδευσαν με το αεροπλάνο του αντιπροέδρου, σύμφωνα με αναφορές ανταποκριτών του Λευκού Οίκου.

Το άτομο που είναι θετικό στον ιό δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που θα ταξίδευαν στην Αϊόβα, αλλά υπήρχε ανησυχία ότι άλλα άτομα στο αεροπλάνο είχαν επαφή με το θετικό άτομο, ενώ την ίδια στιγμή στη Βρετανία ένα βρέφος πέθανε από τον ιο. Δείτε εδώ τον τραγικό απολογισμό.

Πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, είναι φανερά ενοχλημένος καθώς τα κρούσματα φαίνεται να έχουν φτάσει και στον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ethnos.gr

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεκαθαρίσει πως σύντομα οι ΗΠΑ θα έχουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Μία κανονική «βόμβα» έριξε μέσα από δηλώσεις που έκανε, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όταν αποκάλυψε πως η επιστημονική κοινότητα της χώρας του έχει υπολογίζει μέχρι πότε θα μπορούμε να έχουμε το εμβόλιο για τον κορωνοϊό στα χέρια μας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε συνέντευξη, είπε πως οι έρευνες προχωρούν καλά και ότι ως το τέλος της χρονιάς θα υπάρχει το εμβόλιο τονίζοντας πως «το καλύτερο πράγμα που έχουμε να κάνουμε, είναι να εξαφανίσουμε τον ιό. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα το έχουμε ως το τέλος του χρόνου».

Ο Τραμπ πάντως δεν διευκρίνισε αν στην περίπτωση που βγει στην αγορά το φάρμακο, δοθεί σε όλο τον κόσμο, λέγοντας ωστόσο την ατάκα: «Πρώτα οι ΗΠΑ», που χρησιμοποιεί και στην καμπάνια του για την επανεκλογή του στην προεδρεία, ενώ όντως ήδη δοκιμάζεται πειραματικό εμβόλιο στις ΗΠΑ.

εμβόλιο κορωνοϊού

Επίσης, ο Τραμπ ρωτήθηκε για το γεγονός ότι κατηγορείται πως είχε ειδοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες από τις 3 Ιανουαρίου, για την επικινδυνότητα του κορωνοϊού. Ο ίδιος το διέψευσε, λέγοντας πως είναι ψέμα αυτό και ότι ενημερώθηκε στις 23 Ιανουαρίου. «Μου μίλησαν μάλιστα για ένα ακίνδυνο ιό την περίοδο εκείνη. Και τώρα παραδέχτηκαν πως έκαναν λάθος», είπε ο Τραμπ, διαψεύδοντας δημοσίευμα της Washington Post που έλεγε πως γνώριζε καλά από νωρίς για τις διαστάσεις που έπαιρνε ο κορωνοϊός στη Κίνα.

Πηγή: iefimerida.gr