Δίκη Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις με τους κατηγορούμενους

Οι αντιφάσεις στην απολογία τους

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Τοπαλούδη: Ραγδαίες εξελίξεις με τους κατηγορούμενους

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση της δίκης της Ελένης Τοπαλούδη και συγκεκριμένη με τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έδωσαν τις απολογίες τους την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίες είναι γεμάτες αντιφάσεις.

Αντιφάσεις, αλληλοκατηγορίες, κλάματα, λίγα λόγια μεταμέλειας και βασανιστικά αναπάντητα ερωτήματα. Αυτό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μετά τις απολογίες των δυο νεαρών κατηγορουμένων για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ένα έγκλημα χωρίς ομολογία ευθύνης σχεδόν 18 μήνες μετά την άγρια κακοποίηση της νεαρής κοπέλας, την οποία έριξαν ζωντανή στον βραχώδη όρμο «Φώκια» της Ρόδου.

Λίγο πριν δικαστές και ένορκοι, μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου, ανακοινώσουν την τελική ετυμηγορία τους για τη συγκεκριμένη υπόθεση, οι δυο κατηγορούμενοι, ο 23χρονος Ροδίτης και ο 21χρονος, αλβανικής καταγωγής, συγκατηγορούμενος του απολογήθηκαν στο δικαστήριο, ενώ δείτε τι συνέβη και διέκοψε τη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη στη μέση.

Επιδόθηκαν, όμως, σε ένα απίστευτο πινγκ – πονγκ ανταλλαγής ευθυνών αναφορικά με τον βιασμό και τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, χωρίς μέχρι στιγμής να φωτίσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στις αποτρόπαιες πράξεις οι οποίες τους αποδίδονται.

Οι απολογίες των δύο κατηγορούμενων για τη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη

«Λυπάμαι μακάρι να ήμουν εγώ στην θέση της Ελένης» είπε ο 23χρονος Ροδίτης και τη δεύτερη ημέρα της απολογίας του ζήτησε συγνώμη και δήλωσε πως αισθάνεται τύψεις, επειδή δεν την προστάτεψε, όπως είπε τη νεαρή φοιτήτρια. Ξεσπώντας σε γοερά κλάματα ο δεύτερος κατηγορούμενος της υπόθεσης ζήτησε «ένα μεγάλο συγνώμη» από τον πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας που βρίσκεται συνεχώς στο δικαστήριο και αποκάλυψε πως η Ελένη εκείνο το βράδυ της 28ης Νοεμβρίου του 2018 ούσα άγρια κακοποιημένη του είχε ζητήσει να την μεταφέρουν στο νοσοκομείο!

Οι απολογίες των δυο κατηγορουμένων συγκλίνουν όμως και σε δυο ακόμη σημεία. Αμφότεροι υποστηρίζουν ότι δεν βίασαν τη νεαρή κοπέλα καθώς όπως λένε, εκείνη ήταν που τους είχε ζητήσει να συνευρεθούν όλοι μαζί σεξουαλικά. Ακόμη, ενώ αρνούνται ο καθένας για τον εαυτό του συμμετοχή στην άγρια κακοποίηση της φοιτήτριας και τη ρίψη της στη θάλασσα παραδέχονται ότι καθάρισαν και οι δυο με χλωρίνη το εξοχικό σπίτι – κολαστήριο, επιστρέφοντας από τον βραχώδη όρμο όπου κατηγορούνται ότι έριξαν την κοπέλα ζωντανή!

Οι απολογίες των δυο κατηγορουμένων έλαβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα– μάλιστα ο 21χρονος συνεχίζει την ερχόμενη Τρίτη– μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση λόγω των νέων δεδομένων που διαμόρφωσε η πανδημία. Όλοι όσοι παρευρίσκονται στο δικαστήριο τηρούν τις αποστάσεις και φορούν μάσκες, όπως και οι κατηγορούμενοι. Αυτό όμως δεν εμποδίζει την έδρα να προχωρήσει την εκδίκασης της υπόθεσης, δεδομένου ότι αρχές Ιουνίου λήγει το 18μηνο, δηλαδή των ανώτατο όριο προφυλάκισης των δυο κατηγορουμένων.

Πηγή: protothema.gr

Ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους προκάλεσε μεγάλη ανησυχία ως πιθανό κρούσμα κορωνοϊού

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον κατηγορούμενο Ροδίτη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μιας και βγήκαν τα αποτελέσματα του τεστ που έκανε προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελικά είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα.

Αρνητικός στον κορωνοϊο είναι τελικά ο Ροδίτης κατηγορούμενος στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Τα αποτελέσματα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικά.

Ο νεαρός οδηγήθηκε την Τετάρτη στο Θριάσιο Νοσοκομείο καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό ήταν το μοναδικό σύμπτωμα. Ωστόσο, κατά τη χθεσινή του απολογία ενώπιον της εισαγγελέως, ο κατηγορούμενος είπε ότι είχε πυρετό και η εισαγγελέας του είχε απαντήσει: «φαίνεται ότι τρέμεις, βάλε το μπουφάν σου αν κρυώνεις», ενώ για κάποιο καιρό αγνοούνταν.

Πηγή: ethnos.gr