Συμβαίνει τώρα: Χάος στο κέντρο της Αθήνας

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Συμβαίνει τώρα: Χάος στο κέντρο της Αθήνας

Χάος συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, με τις πρώτες πληροφορίες που φτάνουν να μιλούν για επεισόδια στην Κυψέλη, με αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν εκ νέου στο σημείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συλλήψεις και προσαγωγές στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία.

Νέος κύκλος επεισοδίων ξεκίνησε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην Κυψέλη, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Καταγράφηκαν επεισόδια, όταν αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες ως απάντηση στις συλλήψεις και προσαγωγές, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ώρες, και την απομάκρυνση των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Επεισόδια Κυψέλη

Την Παρασκευή, στην Κυψέλη, περίπου 300 άτομα ανάμεσα στους οποίους και αντιεξουσιαστές αψήφισαν τις συστάσεις αναφορικά με τις συγκεντρώσεις και τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο, ενώ δείτε και τι συνέβη τις προηγούμενες μέρες με την επέμβαση των ΜΑΤ στην Αγία Παρασκεύη.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν γύρω στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και ισχυρίστηκε ότι τον μαχαίρωσαν και τον λήστεψαν άγνωστοι στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι αστυνομικοί έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων αφού δέχθηκαν επίθεση με μπουκάλια και άλλα αντικείμενα με αποτέλεσμα η συγκέντρωση να διαλυθεί γύρω στις 2:30.

Συνολικά η αστυνομία προχώρησε σε 37 προσαγωγές πέντε εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Πηγή: protothema.gr

Πέρα από την Κυψέλη, χάος επικράτησε και στα Σεπόλια με την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής

Συμβαίνει τώρα στα Σεπόλια, μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής με τις πληροφορίες που έρχονται να κάνουν λόγο για προσαγωγές. Διαβάστε τι συμβαίνει.

Ειδικότερα η επιχείρηση της αστυνομίας γίνεται στα Σεπόλια με τις αρχές να έχουν κλείσει την οδό Αυλώνος. Σύμφωνα και με τον ΣΚΑΪ έχουν γίνει συνολικά 26 προσαγωγές.

Από αυτές οι 9 έγιναν στο κτίριο που βρίσκεται στην συγκεκριμένη οδό, ενώ οι υπόλοιοι 17 συνελήφθησαν στον περίγυρο του κτιρίου και σε άλλα σημεία.

Η υπόθεση που ερευνάται αφορά κύκλωμα διεθνούς τρομοκρατίας που φέρεται να συνδέεται με οργανώσεις Κούρδων, σύμφωνα και με τις ίδιες πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι περίπου πριν δύο μήνες είχε γίνει επιχείρηση της αστυνομίας και στα Εξάρχεια.