Θρήνος - Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου από κορωνοϊό

Μεγάλη απώλεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος - Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου από κορωνοϊό

Εκοιμήθη ο ηγούμενος της Λαύρας του Αγίου Σεργίου από κορωνοϊό. Ο μακαριστός ιερέας σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας, κατέληξε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από λοίμωξη του ιού.

Σε κλίμα οδύνης και με την παρουσία ελάχιστων κληρικών τελέστηκε την Πέμπτη 7 Μαϊου η εξόδιος ακολουθία του Ηγουμένου της Λαύρας του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα, αρχιμανδρίτη Τύχωνος (Μπαρσούκωφ), που πέθανε από τον κορωνοϊό (Covid-19) την Τετάρτη 6 Μαΐου.

Ο μακαριστός ιερέας σύμφωνα με την επίσημη σελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας, κατέληξε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από λοίμωξη του κοροναϊού.

Η τελετή λιτή, το φέρετρο σφραγισμένο και έξω από το ναό, στην κεντρική πλατεία της Λαύρας, με παρόντες ελάχιστο κόσμο, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας, ενώ πένθος έχει σκορπίσει και ο θάνατος της Άννας Ρηγούτσου.

πηγή: orthodoxia.info

Εκτός από τον θάνατο του ηγουμένου της Λαύρας του Αγίου Σεργίου θλίψη προκαλεί και ο θάνατος του Μανώλη Σβουράκη

Απέραντη θλίψη έχει ξεσπάσει με την είδηση πως ο γνωστός επιχειρηματίας, και ιδρυτή του Ομίλου ΜΟΒΙΑΚ, Μανώλης Σβουράκης, βρέθηκε νεκρός σε ηλικία 81 ετών, σκορπώντας θρήνο στον κόσμο των επιχειρήσεων για τον χαμό του.

Ο Μανώλης Σβουράκης που είχε γεννηθεί το 1939 στην Ανώσκελη Χανίων, είχε κερδίσει θέση στο πάνθεον των πιο επιτυχημένων αυτοδημιούργητων Κρητικών επιχειρηματιών, που ίδρυσε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη βιομηχανία του Πυροσβεστικού Εξοπλισμού.

Το 1977 ίδρυσε την Ομόρρυθμη Εταιρεία. Αγοράζονται οικόπεδο 4500τ.μ. στα Καθιανά Ακρωτηρίου και μηχανολογικός εξοπλισμός με σκοπό την έναρξη παραγωγής και εμφιάλωσης Ασετιλίνης στις τότε εγκαταστάσεις 800τ.μ. Το 1981 μετατρέπει την Ομόρρυθμη Εταιρεία σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, ονομαζόμενη ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε. (το ακρωνύμιο σημαίνει ΜΟνάδα Βιομηχανικών Ιατρικών Αερίων Κρήτης),.

Τον ίδιο χρόνο σημειώνεται επέκταση των εγκαταστάσεων κατά 1200τ.μ. και αγοράζεται και εγκαθίσταται μηχανολογικός εξοπλισμός για την παραγωγή και την εμφιάλωση οξυγόνου. Από το 1986 επέκτεινε τις δραστηριότητες της ΜΟΒΙΑΚ σε δύο καινοτομικούς τομείς, την Πώληση και Εμφιάλωση όλων των ειδών Υγρών και Αερίων και την Εμπορία και Επιθεώρηση όλων των τύπων Πυροσβεστικού Εξοπλισμού.

Το τελευταίο αντίο στον Μανώλη Σβουράκη θα πει αύριο η οικογένειά του στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος όπου θα τελεστεί η εξώδιος ακολουθία.

Μανώλης Σβουράκης νεκρός

Πηγή: athensmagazine.gr