Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ραγδαίες εξελίξεις με τον οδηγό

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Τροχαίο στη Γλυφάδα: Ραγδαίες εξελίξεις με τον οδηγό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον οδηγό για το τροχαίο στη Γλυφάδα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες για το συμβάν;

Την ποινική αποτίμηση της εγκληματικής συμπεριφοράς που είχε επιδείξει ο 40χρονος οδηγός της Corvette, ο οποίος τον περασμένο Φεβρουάριο, παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 25χρονο μοτοσικλετιστή Νάσο Καρανίκα στη Γλυφάδα, αποτίμησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, έχοντας ολοκληρώσει την προκαταρκτική έρευνά της για το πολύκροτο δυστύχημα.

Η εισαγγελία προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 40χρονου οδηγού σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, οι οποίες προβλέπουν πολύ πιο αυστηρές ποινές για ασυνείδητους οδηγούς. Επίσης, δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 40χρονου και για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος. Δείτε αναλυτικά τα όσα έχουν έρθει στο φως για την υπόθεση που συγκλόνισε εδώ!

Όλες οι εξελίξεις με το τροχαίο στη Γλυφάδα και τον οδηγό

Αντίθετα, οι εισαγγελικές αρχές δεν απήγγειλαν κατηγορίες στον οδηγό του δεύτερου οχήματος, τυχόν εμπλοκή του οποίου στο τροχαίο, επίσης ερεύνησαν. Ως εκ τούτου, ως προς αυτό το σκέλος η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 40χρονου οδηγού της Corvette ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα:

Επικίνδυνη οδήγηση από οδηγό που δεν είναι σε θέση να το πράξει με ασφάλεια εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος και λόγω της διενέργειας επικίνδυνων ελιγμών, από την οποία προέκυψε κίνδυνος σε ξένα πράγματα και ο θάνατος ανθρώπου. Το συγκεκριμένο αδίκημα είναι κακούργημα και για αυτό προβλέπονται αυστηρές ποινές βάσει των νέων διατάξεων του Ποινικού Κώδικα σχετικά με τροχαία.

  • Ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό πλημμελήματος και
  • Παράβαση του άρθρου 43 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που αφορά στην εγκατάλειψη του θύματος.

Πλέον την έρευνα για την υπόθεση αναλαμβάνει τακτικός ανακριτής.

Τροχαίο Γλυφάδα εξελίξεις αυτοκίνητο

Πηγή: protothema.gr

Όλα όσα είπε η συνοδηγός για το μοιραίο δυστύχημα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το τροχαίο στη Γλυφάδα, μιας και η συνοδηγός παρουσιάστηκε χθες ενώπιον της Τροχαία και τα είπε όλα για το μοιραίο δυστύχημα. Τι ισχυρίστηκε;

Η συνοδηγός μετά το τροχαίο δυστύχημα είχε εξαφανιστεί. Ωστόσο ο οδηγός του ΙΧ εμφανίστηκε στις Αρχές το περασμένο Σάββατο, υποστηρίζοντας ότι έφυγε από το σημείο επειδή βρισκόταν σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με όσα προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η ίδια περιέγραψε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το μοιραίο στην Γλυφάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά, «Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκα να κάνει κόντρες στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Κατάλαβα ότι έκανε κάποιον ελιγμό, για να αποφύγει ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο και τότε έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να παρασύρει τον άτυχο 25χρονο μοτοσικλετιστή. Είμαι σοκαρισμένη, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε».