Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ - Που "χτύπησε" ο Εγκέλαδος;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ - Που

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε με το "χτύπημα' του Εγκέλαδου να υπολογίζεται στα 6,5 Ρίχτερ. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση και του που ήταν το επίκεντρο.

Οι μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κατέγραψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σεισμό στα νησιά Σάντα Κρουζ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 129 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 644 χλμ βόρεια του Σόλα στο Βανουάτου, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι σεισμική δόνηση είχαμε και στην Ελλάδα. Δείτε εδώ σε ποιο νησί της χώρας είχαμε σήμερα σεισμική δόνηση.

Εκτός από την ισχυρή δόνηση των 6,5 Ρίχτερ, διπλός σεισμός "χτύπησε" και την Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη με τις σεισμικές δονήσεις που έχουν χτυπήσει τις τελευταίες μέρες το νησί, μιας και σήμερα, «χτύπησε» διπλός σεισμός σήμερα το πρωί, με τους κατοίκους να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Η Κρήτη φαίνεται πως… δε βρίσκει την ησυχία της απέναντι στον εγκέλαδο, ο οποίος και πάλι επισκέφθηκε το νησί με δύο αξιοπρόσεκτες σεισμικές δονήσεις την Κυριακή (10/5).

Συγκεκριμένα, ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στα 77 χιλιόμετρα Ηράκλειο στις 11:40 και ήταν της τάξης των 3.9 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Η επόμενη δόνηση ήχησε στις 13:02 στα 53 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα, με ισχύ στα 3.2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα.

χάρτης με σεισμό στην Κρήτη

Πηγή: athensmagazine.gr

Ισχυρός σεισμός «χτύπησε» την Κρήτη και την Παρασκεύη

Ισχυρός σεισμός έγινα ξανά στην Κρήτη, τα ξημερώματα της Παρασκευής. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου στις 06:14, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών .

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 79 χιλιόμετρα νότια της Άρβης στην Κρήτη και προέρχεται από απόσταση 443 χλμ νότια/νοτιοανατολικά της Αθήνας.