Ελένη Τοπαλούδη: Η συγκινητική κίνηση του πατέρα της στους δικαστές

Τι έκανε;

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Ελένη Τοπαλούδη: Η συγκινητική κίνηση του πατέρα της στους δικαστές

Η συγκινητική κίνηση του πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη στους δικαστές. Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες μετά το τέλος της αγόρευσης της εισαγγελέως στην υπόθεση δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη.

Η εισαγγελέας συγκίνησε τους παρευρισκόμενους για τα όσα είπε για το 21χρονο θύμα, με τον πατέρα της να ακούει προσεκτικά για τέσσερις ώρες και να συγκινείται. Αυτό που έκανε όμως στο τέλος της αγόρευσης, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη συγκίνηση.

Μόλις τελείωσε η χθεσινή διαδικασία, πλησίασε την έδρα συγκινημένος και πρόσφερε ένα τριαντάφυλλο στην κα. Δόγκα, ευχαριστώντας της για τα όσα είπε για την κόρη τους, αλλά και για τους ίδιους τους γονείς της. Μάλιστα συγκινήθηκε και η ίδια όπως είπε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αλλά και νωρίτερα στις κάμερες έξω από τα δικαστήρια.

«Φτάνουμε πλέον στην τελική ευθεία της δικαστικής διαδικασίας, αλλά εμείς έχουμε να διανύσουμε έναν βασανιστικό ψυχολογικό Γολγοθά μέχρι να πεθάνουμε. Για όλους μας, όπως για κάθε γονιό - που απεύχομαι κανένας να βρεθεί σε αυτή τη θέση - είναι μια επώδυνη διαδικασία. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία στις 13 Γενάρη, καταθέσαμε αλήθειες και δώσαμε κατάθεση ψυχής. Σε όλη αυτή τη διάρκεια υπήρχαν άνθρωποι που είπαν ψέματα και για αυτό θα ακολουθηθούν όλες οι ποινικές διαδικασίες», ανέφερε ο Ιωάννης Τοπαλούδης στον ΑΝΤ1.

«Η κυρία εισαγγελέας είπε - και συγκινήθηκε όταν το είπε - ότι σε όλο αυτό το διάστημα ήταν κοντά στην Ελένη. Εκείνη τη στιγμή είδα την Ελένη να κάθεται δίπλα στην έδρα της εισαγγελέως», πρόσθεσε. Οσον αφορά για το ξέσπασμα που είχε η σύζυγός του προς του κατηγορούμενους, είπε χαρακτηριστικά πως:

«Η μάνα είναι μάνα και στα ξεσπάσματά της πρέπει να στεκόμαστε βουβοί και με σεβασμό». Διαβάστε εδώ τα όσα ανατριχιαστικά ανέφερε για το έγκλημα που σόκαρε το Πανελλήνιο.

Πηγή: iefimerida.gr

Ωστόσο εκτός από την συγκινητική κίνηση του πατέρα της Τοπαλούδη καταπέλτης ήταν και ο δικαστής

Καταπέλτης η εισαγγελέας στην δίκη της Ελένης Τοπαλούδη με την ίδια να λέει ότι οι κατηγορούμενοι θα την "βίαζαν ακόμα και νεκρή". Η ίδια ζητά τώρα την ενοχή και των δύο. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα είπε. Τα λόγια της ανατριχιάζουν.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη, με την Εισαγγελέα, μετά την τρομερή της αγόρευση για την υπόθεση βιασμού και δολοφονίας της άτυχης κοπέλας, να ζητά την ενοχή των κατηγορουμένων εν μέσω δακρύων.

Όπως αναφέρει η ίδια, η Ελένη «αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει!». Οι κατηγορούμενοι, αυτά τα «άγρια θηρία», όπως τους χαρακτήρισε «θα την βιάζαν ακόμη και νεκρή» ήταν το συμπέρασμά της, ενώ ζήτησε να ελεχθεί ποινικά ο πατέρας του Ροδίτη!

«Θα κλείσω με το ίδιο τρόπο, ας αποδοθεί δικαιοσύνη και ας καταστραφεί ο κόσμος όλος. Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατ επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής», επέσημανε στην κατακλείδα της χειμαρρώδους και συγκλονιστικής αγόρευσής της η εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με τον πατέρα της Ελένης να της δίνει στο σημείο αυτό ένα μπουκέτο από λουλούδια. Η εισαγγελέας ξεσπά σε κλάματα και συνεχίζει λέγοντας:

«Ένα κορίτσι με όνειρα, με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί με πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους (τους έδειξε). Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό: «Οι κατηγορούμενοι εξαρχής με δικονομικά τερτίπια ήθελαν να συσκοτιστεί η υπόθεση. (…) Κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να πιστέψει ότι αυτοί οι δυο είναι τσακωμένοι και σε ρήξη, επειδή τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Γελάνε στα διαλλείματα της δίκης. Είναι απολύτως συνεννοημένοι γιατί έτσι τους έχουν πει ότι πρέπει να κάνουν. Η φυσιολογική αντίδραση δεν είναι αυτή. Δυο άνθρωποι με τέτοια εγκλήματα όταν δεν είναι συνεννοημένοι ο ένας τρώει τις σάρκες του άλλου. Υπάρχει κοινή γραμμή. Κοινή γραμμή για διάχυση της ευθύνης. Παίζεται και από τους δικηγόρους αυτό το παιχνίδι (…) Αποσκοπεί όχι στους δικαστές αλλά στους ενόρκους. “Πείτε τα έτσι και μετά αλλιώς”και έτσι όλο και κάποια αμφιβολία θα γεννηθεί. Αυτοί που πρέπει να τιμωρηθούν θα τιμωρηθούν και δεν είναι μόνο οι κατηγορούμενοι. Ευχαριστώ τους ενόρκους αυτής της δίκης για το ενδιαφέρον που έδειξαν για την υπόθεση». Να πούμε ότι η εισαγγελέας ήταν και κατά την χθεσινή ακρόαση καταπέλτης.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η πρώτη απολογία του Αλέξανδρου (21χρονου) είναι η μόνη που είναι πιο κοντά στα γεγονότα. … Από τη στιγμή που οι συνήγοροι μπαίνουν στην υπόθεση αρχίζουν τα ψέματα, τα σενάρια για τη συσκότιση της αλήθειας. Έχω ακούσει από συνηγόρους των κατηγορουμένων να λένε ότι είμαστε συλλειτουργοί της Δικαιοσύνης. Συλλειτουργός στη Δικαιοσύνη είναι αυτός που αποσκοπεί σε αυτό που αποσκοπεί όλη η Δικαιοσύνη. Στην ανεύρεση της αλήθειας».

Πηγή: athensmagazine.gr