Ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα - Στους πόσους ακούμπησε ο υδράργυρος;

Ο καύσωνας συνεχίζεται

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα - Στους πόσους ακούμπησε ο υδράργυρος;

Ρεκόρ ζέστης σημειώθηκε στην Ελλάδα με την θερμοκρασία που ανέβηκε απότομα και τον καλοκαιρινό καιρό. Στους πόσους ακούμπησε ο υδράργυρος; Δείτε όλα όσα ανέφεραν οι τελευταίες πληροφορίες.

Ακραίος καύσωνας προ των πυλών με παγκόσμιο ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα. Οι θερμοκρασίες που αναμένονται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Μαϊου, προβλέπεται να φτάσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Την Κυριακή στη Λάρισα ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44 βαθμούς Κελσίου, στην Αθήνα θα φτάσει τους 42, ενώ και στη Σπάρτη και τη Λιβαδιά θα έχουμε 40άρια.

Ρεκόρ ζέστης στην Ελλάδα - Όλα όσα ανέφεραν οι ειδικοί

Στη χώρα μας, η αναμενόμενη απόκλιση από τη μέση τιμή της θερμοκρασίας γι' αυτήν την εποχή θα ξεπεράσει τους δέκα βαθμούς Κελσίου και θα είναι η μεγαλύτερη που θα καταγραφεί σε όλον τον πλανήτη τις επόμενες ημέρες. Δείτε εδώ το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ σημαίνοντας συναγερμό για τη θερμοκρασία.

Από τον Άλιμο και τη Γλυφάδα, μέχρι το Σούνιο, αλλά και όπου υπάρχουν οργανωμένες παραλίες οι υπεύθυνοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου μέχρι το Σάββατο 16 Μαΐου όπου, ύστερα από απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας οι 515 οργανωμένες παραλίες θα ανοίξουν για το κοινό.

Η μέγιστη θερμοκρασία έως τώρα, σημειώθηκε χθες στο Ακρωτήρι Χανίων ( 38,4 βαθμοί), σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Καιρός Τρίτη 12 Μαΐου

Οι εκτιμήσεις πρόγνωσης καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Για το Σάββατο προβλέπονται: Εως 38 βαθμοί στην Τρίπολη, έως 37 βαθμοί στον Αγιο Νικόλαο της Κρήτης, 39 βαθμοί στην Άρτα, έως 36 στο Αργοστόλι, έως 40 στην Σπάρτη, 39 βαθμοί στη Λαμία, 41 βαθμοί στη Λάρισα στις 15:00 το μεσημέρι. Για την Κυριακή: Εως 44 βαθμοί μέγιστη στη Λάρισα στις 12 το μεσημέρι, έως 42 στην Αθήνα, 40 στην Σπάρτη, έως 38 στον Αγιο Νικολαο της Κρήτης, 42 στην Πάτρα, εως 42 στην Καλαμάτα, έως 35 στη Θεσσαλονίκη, 40 στη Λιβαδιά.

Η χώρα θα δεχθεί ένα ακραίο πρωτοφανές «κύμα» καύσωνα μέσα στον Μάιο, καθώς τα επόμενα 24ωρα οι θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές της επικράτειας αναμένεται να φτάσουν ή ακόμη και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στον πίνακα προγνώσεων που ακολουθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ατμοσφαιρικών μοντέλων και πρόγνωσης Καιρού, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην Αθήνα η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει έως και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr

Την πρόγνωσή του για τη θερμοκρασία που «χτυπάει» κόκκινο, έκανε και ο Σάκης Αρναούτογλου

Με μια έκτακτη προειδοποίηση, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους, πως το Σαββατοκύριακο «σκάει» κύμα καύσωνα. Δείτε αναλυτικά όσα ανέφερε μέσα από το λογαριασμό του στο Facebook.

Ο έμπειρος προγνώστης καιρού της ΕΡΤ με ανάρτησή του στη σελίδα, τονίζει την πιθανότητα εμφάνισης ισχυρού κύματος ζέστης, τολμώντας να το χαρακτηρίσει μαγιάτικο καύσωνα, αφού τα προγνωστικά συστήματα θέλουν τη θερμοκρασία να θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και στους 40 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου:

Μαγιάτικος καύσωνας επι θύραις;

Φίλες και φίλοι!

Συνθήκες προχωρημένου... καλοκαιριού δείχνουν τα τελευταία προγωστικά στοιχεία για τα τέλη της επόμενης εβδομάδας και κυρίως το επόμενο Σαβ/κύριακο 16/17 Μαίου, σε όλη την Ελλάδα!

Αν δεν αλλάξει κάτι σημαντικά στα προγνωστικά στοχεία το επόμενο 48ωρο, τότε πιστεύω ότι ανετα θα αρχίσουμε να μιλάμε και για... "Μαγιάτικο καύσωνα επι θύραις"
Φυσικά για ότι νεότερο θα υπάρξουν λεπτομέρειες εδώ στη σελίδα μου στο facebook

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου