Σεισμός στην Λευκάδα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σεισμός στην Λευκάδα - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός σημειώθηκε στην Λευκάδα τα ξημερώματα της Κυριακής (17/5). Διαβάστε αναλυτικά τι λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση και τα Ρίχτερ. Πόσα ήταν;

Ειδικότερα σύμφωνα και με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 18 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα και με τις ίδιες πληροφορίες το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Πάντως σεισμό είχαμε και χθες Σάββατο (16/5) και στην περιοχή της Κυλλήνης. Δείτε εδώ τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες. Πόσα τα Ρίχτερ;

Εκτός από την Λευκάδα νέο σεισμό είχαμε και στη Κρήτη - Τι λένε οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ;

Νέα σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:30 στον θαλάσσιο χώρο 83 χιλιόμετρα νότια - νοτιανατολικά της Άρβης, στη νοτιοανατολική Κρήτη,

Όπως αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ενώ το επίκεντρο του σεισμού απέχει 447 χιλιόμετρα νότια - νοτιοανατολικά της Αθήνας, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr.

Μέτρηση για Ρίχτερ σεισμού

Είχαμε όμως και ισχυρό σεισμό 6,4 Ρίχτερ

Έσκασε ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους. Ο σεισμός σημειώθηκε στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 60 δυτικά της πόλης Τονόπα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε περίπου επτά χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και ευρύτερα στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρει και το athensmagazine.gr.