Σεισμός τώρα στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέα δόνηση στο νησί

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σεισμός τώρα στην Κρήτη - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός έγινε μόλις τώρα στο νησί. Διαβάστε τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ της σεισμικής δόνησης που σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας (18/5). Πόσης έντασης ήταν;

Ειδικότερα ο σεισμός σημειώθηκε στις 10:26 το πρωί της Δευτέρας και ήταν μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Η δόνηση έγινε 64 χιλιόμετρα νότια της Ιεράπετρας της Κρήτης.

Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα σύμφωνα και με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, ενώ να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη σεισμική δόνηση που είχαμε στο νησί σήμερα. Δείτε εδώ πόσα Ρίχτερ ήταν το "χτύπημα" του Εγκέλαδου που έγινε το νωρίς το πρωί.

Πριν την Κρήτη είχαμε και σεισμό 3,4 Ρίχτερ στην Λευκάδα

Ειδικότερα σύμφωνα και με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στα 18 χλμ νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα και με τις ίδιες πληροφορίες το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 10 χλμ, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές.

μέτρηση σεισμού

Έγινε όμως και σεισμός άνω των 6 Ρίχτερ - Δείτε που

Έσκασε ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ, με τους κατοίκους του νησιού να εκφράζουν την ανησυχία τους. Ο σεισμός σημειώθηκε στη Νεβάδα των ΗΠΑ, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 60 δυτικά της πόλης Τονόπα. Το εστιακό βάθος εκτιμάται σε περίπου επτά χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Σαν Φρανσίσκο, αλλά και ευρύτερα στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρει και το athensmagazine.gr.

Δόνηση και στη Θεσσαλονίκη

Ο σεισμός 2,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ στο νομό Θεσσαλονίκης, έγινε αισθητός και στη Χαλκιδική. Η δόνηση καταγράφηκε στις 19:23, 22 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της συμπρωτεύουσας.

Ενώ, το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,8 χιλιόμετρα. Αν και ο σεισμός ήταν αισθητός δεν προκλήθηκε καμία ζημιά όπως αναφέρει το athensmagazine.gr.