Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - Άστατος καιρός με καταιγίδες

Έσκασε η πρόγνωσή του

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - Άστατος καιρός με καταιγίδες

Μέσα από την καθιερωμένη του πρόγνωση στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ, ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, προειδοποιεί για τις τρομερές αλλαγές που θα δούμε στο σκηνικό του καιρού, ο οποίος θα γίνει άστατος και θα έχει πολλές καταιγίδες.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος επισημαίνει για την Τετάρτη (20/5), ότι κατά τόπους θα υπάρξει συννεφιά με πιθανότητα βροχής, μαζί με θολούρα στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα βρεθούν στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία στην Κρήτη θα «σκαρφαλώσει» στους 36 βαθμούς.

Μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να απολαύσαμε τη ζέστη και να πήγαμε στις παραλίες, δείτε εδώ ωστόσο το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ για την πτώση της θερμοκρασίας.

Στην Αττική θα υπάρξουν παροδικές συννεφιές, με τους ανέμους στα 5 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 22-31 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα βρέξει τοπικά και ο υδράργυρος θα είναι στους 19-27 βαθμούς.

Πολύ άστατος θα είναι την Πέμπτη (21/5) ο καιρός με καταιγίδες, αλλά από την Παρασκευή (22/5) θα αρχίσει να βελτιώνεται, με τους ανέμους όμως να μένουν ισχυροί στα 9 μποφόρ.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση και προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον άστατο καιρό

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές στη δυτική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά το απόγευμα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί πρόσκαιρα 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Aραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις Κυκλάδες 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις στα βόρεια και γενικά αίθριος στα νότια. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα νότια 3 με 4 και στα βόρεια 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 και στα βόρεια από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.